Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

8 januari 2012

Herkansing voor de Titanic - The Memorial Cruise is uitverkocht


Herkansing voor de RMS Titanic in april 2012
Londen - vergane glorie hotel

Tussen kerst en oud en nieuw (2011) was ik in Londen met manlief. Samen genoten we van deze bruisende stad vol knalrode dubbeldeksbussen en zwarte taxi’s. Wandelen, rondkijken, winkelen en musea bezoeken. We aten in Indiase en Koreaanse restaurants. Mixten zo Engels met Aziatisch, twee vakanties in één.
In het vergane glorie hotel Waldorf Hilton - ik heb zo’n vermoeden dat Paris Hilton er met het familiekapitaal vandoor is want vijf sterren geef je dit hotel allang niet meer – genoten we in het bijzonder van de luxe ligging van dit hotel in Covent Garden, de Londense theaterwijk. 

In dit eens zo glorieuze hotel wordt tegenwoordig extreem bezuinigd op onderhoud, maar de luxe van een gratis ochtendkrant bestaat nog steeds. Iedere morgen hing er aan de buitenkant van de deur van de hotelkamer een stoffen tasje met daarin een exemplaar van The Independent. En juist in het ene nummer dat ik wél doorbladerde, kwam ik een interessant artikel tegen: “Watch out for the icebergs… cruise recreating Titanic’s fateful voyage is sold out.” 
Passagiers gaan aan boord van de Titanic - 1912
Herhalen

Een Brits bedrijf heeft bedacht dat het in april 2012 leuk zou zijn om een herdenkingscruise te houden ter gelegenheid van het feit dat de RMS Titanic precies 100 jaar geleden zonk, nadat het toen bijzonder luxe cruiseschip tegen een ijsberg aanvoer. Er zijn deelnemers genoeg, de trip is inmiddels volgeboekt. En dat terwijl de prijzen niet mis waren, ruim 6000 Engelse pond per persoon.

Er is nu een tweede schip geregeld om nog meer belangstellenen naar de plaats te brengen waar de herdenkingsdienst gehouden wordt: de plek waar de Titanic in 1912 zonk. 
Menukaart - Titanic 1912
In april 1912 vertrok de RMS Titanic vanuit Southampton met eindbestemming New York. 
Tijdens de vierde dag op kalme zee, nuttigden passagiers uit de 1e klasse nog hun 13-gangen diner. Denk daarbij aan oesters, champagne, ganzenlever en geroosterde eend. Geen vuiltje aan de lucht. Op dag vijf waren er zeven ijsbergwaarschuwingen en voer de Titanic desondanks om 23.40 uur tegen een ijsberg aan. Het schip ging op de zesde dag ten onder, om 2.20 uur in de vroege ochtend.

April 2012 - bijna net als toen

De Memorial Cruise wil het positiever aanpakken: vertrekken vanuit dezelfde plaats, Southampton, en op de achtste dag de eindbestemming New York, wél halen.
Voor de tussenliggende dagen op zee staat er op het programma: gym, spa, lezingen over de gebeurtenissen uit 1912, nabootsen van het morse code bericht SOS en een herdenkingsdienst op de 6e dag om 2.20 uur ’s ochtends. Gevolgd door een bezoek aan het Fairview Lawn Cemetery in Halifax, Canada, waar slachtoffers van de Titanicramp destijds werden begraven.

Passagiers tijdens deze memorialtrip krijgen dezelfde menu’s voorgeschoteld als de onfortuinlijke passagiers uit 1912. Sommige reizigers zijn nu al passende kleding aan het (na)maken: jurken en kostuums die toen in de mode waren.(*)

String quartet

Muzikanten auditeerden al voor een plek in het string quartet. Tijdens de ondergang van de Titanic speelde een orkestje tot op het laatste moment door, terwijl passagiers in de reddingsboten klauterden nadat het cruiseschip tegen de ijsberg was aangevaren en langzaam zonk. Hopelijk kan het orkest in april tot aan New York doorspelen en daar veilig van boord gaan.

De herdenkingsreis had gevuld kunnen worden met journalisten alleen al, zo groot was de belangstelling.

Ijsblokjes

Natuurlijk zijn er ook negatieve reacties, net zoals toen ik een artikeltje schreef over Titanic-ijsblokjes  Met rampen mag je blijkbaar niet spotten, ook al zijn er 100 jaren verstreken.

Kranten in 1912 over de ondergang van The Titanic
Een kleinzoon van 1e klasse steward Littlejohn – die overleefde dankzij één van de reddingsboten waar in 1912 wel een plekje voor hem was – zal april a.s. de herdenkingsreis meemaken, evenals (verre) nog in leven zijnde familieleden en verwanten van slachtoffers en overlevenden van de ramp.

Verwerking

Afgezien van sensatiezoekers – die er altijd zijn – kan zo’n herdenkingsreis nuttig zijn om oud zeer te verwerken. En misschien wel helemaal als je een vorig leven hebt gehad, dat eindigde bij het ten ondergaan van de Titanic.
Zo zijn er vast mensen die deze reis geboekt hebben omdat ze ‘mee moeten’ van zichzelf, omdat het ‘zo voelt’, zonder dat ze precies kunnen uitleggen waarom. Misschien waren zij in een voorbij leven passagier op het schip en kwamen ze om in het koude zeewater. Ervaringen herhalen - opnieuw op een cruiseschip reizen en dineren in passende kledij van weleer - kan helend werken (*). Zeker wanneer het schip ditmaal wel New York haalt. Dat laatste hoop ik van harte.

The Titanic - scheepschroeven
(*) In 'Vintage Life' zijn verhalen gebundeld van cliënten uit mijn praktijk over vorige levens in relatie tot kleding, mode, schoenen enz. Gratis downloaden via www.vorigelevens.nl

Informatie over The Memorial Cruise http://titanicmemorialcruise.co.uk/

Thomas Andrews Voyage

In 1999 schreef ik voor William Barnes, auteur van ‘Thomas Andrews Voyage into History’ een artikel over een vorig leven van een Franse vrouw in 1910 die de ondergang van de ‘Titanic’ voorzag.

Verkorte versie van dit verhaalInformatie uit dat vorige leven is in een later stadium gebruikt voor mijn roman 'Boodschappenmeisje'
In 2009 was er aanvullende informatie op het leven van de Franse vrouw: zie ander deel uit het Franse leven (zie halverwege, 1890)
William Barnes beheerde toen de website ‘Titanicmemories’ (http://www.titanicmemories.8m.com/) en schreef een boek over zijn vorige leven als Thomas Andrews, ontwerper van het schip.

William Barnes: I built the Titanic
Vorige levens

In mijn boek 'Ik was eens...' vind je o.a. verhalen van cliënten en hun vorige levens die gaan over de jaren twintig van de vorige eeuw: een verhaal over een boekhouder in New York en een verhaal over een vrouw die de Spaanse Griep meemaakte. Hun belevenissen van toen, hadden te maken met problemen nu. Via reïncarnatietherapie werd aan een oplossing gewerkt.

Meer lezen over vorige levens en reïncarnatietherapie? Korte verhalen vind je in deze blog, lange verhalen op mijn website www.vorigelevens.nl
Op die site vind je ook alle informatie over de boeken die ik schreef. De boeken zijn verkrijgbaar via vele internetwinkels zoals www.bol.com

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl