Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

25 oktober 2013

Tentoonstelling RMO Leiden: 'Petra, wonder in de woestijn' - met oa kunstwerken van Gerti Bierenbroodspot


(c) Rijksmuseum van Oudheden ROM Leiden - reliëf sfinx, Temenos-poort Petra
Kalksteen, 1e eeuw voor - 1e eeuw na chr.

Petra in 3D in het RMO Leiden

Het is jammer dat ik niet in de Randstad woon, anders liep ik veel vaker binnen bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Ze hebben er weer een fantastische expositie: 'Petra, wonder in de woestijn' (t/m 23 maart 2014).

Heb je een vorig leven in de woestijnstad Petra of in die omgeving gehad? Hul je dan opnieuw in de sferen van het verleden!

Woestijnstad in rode rotsen

Petra was in de oudheid de hoofdstad van de Nabateeërs, een van oorsprong nomadisch volk. Ze vestigden zich in wat nu Israël, Saoedie-Arabië en Jordanië is. Aan de rand van de woestijn verrees hun indrukwekkende stad - tempels, koningsgraven, luxe woonhuizen - gehouwen uit de rode rotsen van het Umm-al-Biyara-massief.
Het ROM heeft 150 archeologische topstukken binnengehaald uit Petra: beeldhouwwerk dat de gebouwen van de stad sierde, reliëfs met dieren- en plantenmotieven, portretten van goden, godinnen en fabeldieren, levensgrote beelden en sierlijk bewerkte zuilen. Ook zijn er fresco's en voorbeelden van het verfijnde, beschilderde aardewerk van de Nabateeërs te zien.

Gerti Bierenbroodspot 'revisited'

In een aparte zaal zijn schilderijen en beschilderde steenblokken tentoongesteld van Gerti Bierenbroodspot. Ik ben al jarenlang fan van haar prachtige werken. Iedere keer als ik haar op tv zie vertellen over de totstandkoming van haar schilderijen, denk ik: no doubt, dat ze in het oude Petra ooit leefde, woonde en werkte.
In dit filmpje op haar website vertelt ze over de expositie 'Petra revisited' in het ROM en laat ze in de zaal een aantal schilderijen zien: "Het is een droom uit het verleden." Met verve vertelt ze over het oude Petra: galopperende struisvogels, hoe groen het er was, dat er oleanders bloeiden en kleurrijke vogels vlogen. Onderwerpen die ze in haar kunstwerken fantastisch mooi weergeeft. 

Als iemand een schildering van haar op rijstpapier over heeft en er niets meer mee doet of er op uitgekeken is (wat ik me amper kan voorstellen)? Smacht! Denk aan mij!

Vorige levens in de woestijn

Op deze webpagina vind je een praktijkverhaal reïncarnatietherapie: over hoe een woestijnleven kan nawerken bij een hedendaagse adoptie van een kind.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/schrijfster
www.vorigelevens.nl