11 juli 2014

Praten over seksueel misbruik dat je overkwam, werkt bevrijdend - Project Speak Now - Talking Circles


Verbreek het stilzwijgen en praat!

Marianne Kimmel (42) doorbrak het stilzwijgen over seksueel misbruik dat haar in haar jeugd overkwam. Jarenlang was ze doodsbang voor dreigementen van haar vader die haar seksueel misbruikt had. Als ze haar mond open zou doen, zou hij haar aanklagen voor smaad. Lang geloofde ze zijn dreigementen.
Ze deed haar mond toch open en sprak. Op televisie, via artikelen op internet en onlangs in een damesblad. Praten over wat haar overkomen was, voelde aan als een grote bevrijding waardoor o.a. eerdere angstaanvallen en nachtmerries verdwenen. 

Als regressie- en reïncarnatietherapeut weet ik als geen ander dat praten over weggestopte traumatische gebeurtenissen, helend werkt. 
Als een cliënt(e) in mijn praktijk nog niet in staat is om over seksueel misbruik te praten, raad ik in ieder geval aan dat hij/zij alvast zaken op papier zet - erover schrijven - en de tekst daarna hardop voorleest. Uiten/praten - het uit je energiesysteem zetten van oud zeer - werkt altijd helend. 

Lotgenoten - Project Speak Now - Talking Circles

Om lotgenoten te helpen richtte Marianne Kimmel de stichting Project Speak Now op. Deze stichting organiseert Talking Circles, gespreksgroepen van maximaal acht lotgenoten waar iedereen zijn verhaal kwijt kan over seksueel misbruik. Vrouwen én mannen. Op deze manier - door te spreken over het misbruik - krijgen de deelnemers vaak hun gevoel voor eigenwaarde weer terug. Veel lotgenoten ervaren tijdens deze Talking Circles dat er voor het eerst echt geluisterd wordt naar wat ze te vertellen hebben.
Samen met 16 vrijwilligers laat Marianne Kimmel de stichting groeien. Een mooi initiatief.

Neem eens een kijkje op de website www.projectspeaknow.nl als je wilt praten over seksueel misbruik dat je overkwam, óf als je ervaring hebt op dit gebied als hulpverlener en de stichting wellicht een helpende hand kunt bieden.

Overlevingsmechanismen misbruik - verder lezen

Aanverwante artikelen over seksueel misbruik en therapie op dit Blog Vorige Levens:

Boek 'Stil in mij. Overleven bij de nonnen' (over misbruik in kerkelijke instellingen)
- Nagellak maskeert misbruik (overlevingsmechanismen)
Boek 'Geknakte bloem' (dwangprostitutie wo2 en de gevolgen ervan op latere leeftijd)


Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut
www.vorigelevens.nl