Scène uit film The Imitation Game |
In de met 5 Golden Globes genomineerde Britse film 'The Imitation Game' (2015) wordt uitstekend geacteerd door o.a. acteur Benedict Cumberbatch in de rol van Alan Turing en actrice Keira Knightley als Joan Clarke. De film gaat over het leven en werk van wetenschapper Alan Turing (1912-1954), wiens computerachtige uitvinding essentieel was voor de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog.
Trailer
De filmtrailer kun je via dit linkje bekijken (YouTube).
Waarom gaan kijken?
Ik vond het een mooie film waarin goed en geloofwaardig geacteerd werd. Een van de laatste filmscènes is ontroerend, ik zat met een brok in mijn keel te kijken.
'The Imitation Game' is een regelrechte aanrader als je de volgende zaken interessant vindt:
* Uitstekend acteerwerk, boeiende close ups van de hoofdrolspelers.
* Hoogbegaafdheid, autistische trekjes, hoe moeilijk het is voor hoogbegaafden om te communiceren met anderen en (liefdes)relaties aan te gaan.
* (Geschiedenis) van homoseksualiteit. De trieste gevolgen van het moeten verbergen van homoseksuele geaardheid. Homoseksualiteit was in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Engeland nog strafbaar. Alan Turing werd veroordeeld tot (experimentele) chemische castratie.
* Ontcijfering van het Duitse Enigma-apparaat (wo2). Decoderingssystemen, de eerste stappen naar de ontwikkeling van onze hedendaagse computers.
* Voor cliënten uit mijn praktijk die een vorig leven hadden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Engeland (ivm sfeertekening, kleding, fragmenten oorlogsbeelden, geschiedenis wo2).
* Voor regressietherapeuten: interessante koppeling jeugdtrauma, verlies van een vriend, met naamgeving aan een decoderingsapparaat op latere leeftijd; stotteren, relaties, autisme/hoogbegaafdheid.
Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl