Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

14 februari 2015

Alaaf you - Valentijnsdag - Carnaval - rode rozen, de liefde verklaren en maskers - vorig leven in Venetië

Verliefd in Venetië (in een vorig leven)
Alaaf You!

Valentijnsdag, de dag waarop we vriendschap en liefde extra aandacht geven, valt dit jaar (2016) gelijk met het begin van carnaval. Alaaf you...
Ik heb gisteren al een Valentijnskaart mogen ontvangen van een onbekende, zo leuk! Dank daarvoor. Raden wie me de kaart stuurde, dat blijf ik het allerleukste vinden. Valentijnsdag kan dit jaar niet meer stuk voor mij. Het was ook grappig om manlief een tikje jaloers te maken. Even wapperen met de kaart van een mysterieuze afzender en hij riep meteen: "Oeps, dan moet ik uitkijken dat ik je niet kwijtraak." Like!

Allergisch voor Valentijnsdag - vorig leven in Venetië

Claire, een vriendin van me, haatte Valentijnsdag. En carnaval. Ze was allergisch voor mensen die elkaar op Valentijnsdag rode rozen cadeau gaven, elkaar de liefde verklaarden en ze vond carnavalsmaskers hartstikke stom. Tenminste, totdat ze wist hoe dat kwam.


Venetiaans feest, gemaskerd bal

Claire was in een vorig leven (zo rond 1300) een jonge kunstenaar geweest, die woonde en werkte in Venetië. De jongeman - een jaar of 17 oud - werd hartstochtelijk verliefd op een oudere prostituee en wilde haar de liefde verklaren. Tijdens een feest waar alle deelnemers gemaskerd rondliepen, overhandigde hij haar een enkele rode roos, knielde voor haar neer en vroeg haar of ze de zijne wilde worden. De reactie van de dame van lichte zeden: ze kwam niet meer bij van het lachen. Behalve een te groot leeftijdsverschil (hij ongeveer 17, zij begin 40) sprong er bij haar geen enkel liefdesvonkje over. Als prostituee had ze gewoon haar vak kundig uitgeoefend en hem doen geloven dat er tussen hen sprake was geweest van echte liefde.
Het hart van de jonge kunstenaar brak. Hij voelde zich voor schut gezet in de feestzaal en liet zich in reactie op zijn hartzeer de rest van die avond vollopen met drank. 's Nachts, te voet op weg naar huis, viel hij - stomdronken - van een van de vele kanaalbruggetjes af die Venetië rijk is. Hij verdronk in het water. 

Rode rozen

Rode rozen, iemand de liefde verklaren, maskers dragen, dronken worden (dat wat Claire nu haatte aan Valentijnsdag en carnaval) was op onbewust niveau verbonden geraakt met hartzeer en een onverwerkte sterfervaring. Toen ze wist waar haar 'belachelijke irritatie voor Valentijnsdag' mee te maken had, nam ze met een schrijfopdracht alsnog afscheid van oude emoties uit het leven van de jonge kunstenaar. Vervolgens kon ze weer 'gewoon' kijken naar het vrolijke karakter van dergelijke feestdagen.

Meer voorbeelden lezen?

Kijk op mijn website www.vorigelevens.nl voor gratis te downloaden e-boeken met reïncarnatieverhalen. Eerder blogartikel over carnaval en vorige levens.

Liefs voor wie Valentijnsdag viert, alaaf voor de carnavalvierders!

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/schrijfster
www.vorigelevens.nl