Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

20 september 2016

Film 'Adios Amigos'- jongeren - handicap - seks - humor - leven & dood

Film 'Adios Amigos'

Drie vrienden met een handicap op zoek naar de liefde - filmtip

In deze Nederlandse film (2016, remake van de Vlaamse film 'Hasta la Vista' uit 2011) - waarin goed geacteerd wordt door alle spelers - heeft Philip (Yannick van de Velde) een spierziekte; hij zit verkrampt in een rolstoel en kan zich nauwelijks bewegen. Vriend Lars (Martijn Lakemeier) heeft een hersentumor; hij kan amper nog lopen en zit eveneens in een rolstoel. Vriend Joost (Bas Hoeflaak) is bijna blind. Drie twintigers met een handicap, maar ook met gewone seksuele behoeftes en gevoelens voor meisjes.
Eén van de vrienden stelt voor af te reizen naar Salou, dé vakantieplek waar iedere jongen zich laveloos kan zuipen, meisjes kan versieren en er seks mee kan hebben. Maar ja, in hun geval - met al die lichamelijke beperkingen - is dat lastig, om niet te zeggen haast onmogelijk.
Om te ontsnappen aan de liefdevolle maar verstikkende zorg van hun familieleden, huren de drie vrienden samen via internet Lub in (Margot Ros), een particuliere verzorgster met een krakkemikkig busje. 
Op naar Salou, weg van huis, het avontuur tegemoet. De reis verloopt chaotisch. De jongens proberen zich figuurlijk staande te houden met botte opmerkingen tegenover Lub en grove humor naar elkaar toe om hun eigen angsten (o.a. voor de dood) te verbloemen. Lub rijdt het drietal niet naar Salou...

Een film over verlangen, seks, vriendschap, lichamelijke beperkingen, ziekte, leven en dood, die de kijker laat nadenken over hoe het is, als je - gevangen in een beschadigd lichaam - altijd maar afhankelijk bent van de zorg van anderen in je omgeving.
Ik vond deze film de moeite van het bekijken waard en tip 'm graag aan collega-therapeuten die werken met cliënten in de zorg of met thema's in hun praktijken als gezondheid & ziekte, lichamelijke handicaps, rouwverwerking, leven & dood.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl