Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

1 februari 2017

Doek- en mantelspelden uit het verleden - fibula's - tentoonstelling - RMO Leiden - t/m 7 januari 2018

Tentoonstelling doek- en mantelspelden t/m jan. 2018 RMO

Doek- en mantelspelden uit het verleden

Voor blogvolgers met vorige levens in de oudheid en vroege middeleeuwen: t/m 7 januari 2018 is er een kleine tentoonstelling van 400 fibula's (doekspelden, mantelspelden) te zien in het RMO, Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.
Met fibula's werden kledingstukken dichtgemaakt, vooral mantels. 

Heb je een vorig leven gehad in de Romeinse tijd, dan herinner je je misschien nog hoe je als man een zware overmantel omsloeg en op de schouder vastspelde. Ik herinner me uit Griekse tijden, toen ik vrouw was, nog een prachtige lange 'jurk' van witte stof, die ik met vier bronzen bloemspelden aan de zijkanten bijeenhield. Handig, die doekspelden!
Fibula's waren in de oudheid en middeleeuwen aan mode onderhevig en veranderden regelmatig van vorm. Mannen droegen altijd één mantelspeld, vaak op de schouder. Vrouwen gebruikten meerdere spelden om jurken, rokken en mantels te sluiten. De spelden werden massaal gesmeed of gegoten en gemaakt van brons, maar soms ook van edelmetaal. Veel fibula's hebben de vorm van een dier of gebruiksvoorwerp, en sommige zijn voorzien van een tekst.
Informatie over deze expositie vind je hier.
Meer over fibula's (in 't Engels): klik hier.

Mode & vorige levens - gratis ebook met reïncarnatieverhalen

Vorige levens & mode
Hou je van mode en verhalen over herinneringen aan vorige levens? Download gratis mijn e-book met reïncarnatieverhalen 'Vintage Life'

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl