Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

14 november 2017

Fascinatie voor Persepolis - tentoonstelling RMO Leiden - t/m 25 maart 2018 - Iran - Perzië - ontdekkingsreizigers - archeologie

Expositie ontdekkingsreizigers & Persepolis
Persepolis - tentoonstelling archeologie - RMO Leiden

Persepolis, een naam die klinkt als een samentrekking tussen reclame voor het wasmiddel Persil en een verzekeringspolis. Niks van dit alles. Persepolis is een stad, of beter was een stad, in de periode 522-486 voor Chr. Door de oude Grieken zo genoemd: 'stad van de Perzen'. Een stad in Perzië (nu Iran) met een gigantisch paleiscomplex, aangelegd op een groot terras dat gedeeltelijk uit rotsen was gehouwen en uit drie niveaus bestond. Persepolis wordt door kenners beschouwd als kroonjuweel van de Perzische architectuur.

Tekeningen, gravures, teksten, foto’s en objecten

De tentoonstelling Fascinatie voor Persepolis in het RMO te Leiden (t/m 25 maart 2018) gaat over Europese reizigers, fotografen en archeologen die in de voorbije eeuwen de ruïnes van Persepolis bezochten. Nieuwsgierigheid naar deze monumenten ontstond al in de veertiende eeuw, toen de eerste handelaren en diplomaten naar het verre Iran reisden.
Enkele expositie-objecten illustreren de verhalen, zoals een bijzondere camera met reisuitrusting uit 1858 en een aantal originele zakjes met vondsten van de eerste opgravingen in 1931. Niet alleen de periode tot aan de eerste archeologische opgravingen komt aan bod, maar ook het werk van de vroegste onderzoekers en archeologen van nu, evenals verhalen van een Iraanse familie die generaties lang vlak bij de antieke stad heeft gewoond.


Meer informatie vind je hier.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl