Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

12 november 2019

Piloten, bommenwerpers en vliegdekschepen in 'Midway' - oorlogsfilm - WOII

Oorlogsfilm 'Midway' - WOII

Oorlogsfilm 'Midway' (2019) - vliegdekschepen - bommenwerpers

Heb je een vorig leven gehad als piloot in de Tweede Wereldoorlog? In een bommenwerper gevlogen? Een leven bij de marine gehad? Dan is de film 'Midway' mogelijk interessant voor je. Ook als je 'alleen maar een fascinatie hebt' voor WOII.

Filminhoud: de Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de troepen in juni 1942 de strijd aan, om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. De Amerikanen weten met de slag om Midway maar net het tij van de oorlog te keren.
Regisseur Roland Emmerich, acteurs o.a. Woody Harrelson, Ed Skrein, Luke Evans, Nick Jonas, Patrick Wilson en Mandy Moore.
Voor filmtrailer, klik hier. 

Plussen en minnen oorlogsfilm 'Midway'

Heb de film gezien in Pathé Breda, in een zaal met bijna alleen maar jongens en mannen. Geen vrouwenfilm dus. 'Midway' is een echte heldenfilm, typisch Amerikaans, maar wel met een goede poging alles historisch verantwoord over te laten komen. Als cijfer geef ik een 7. Enkele actiescènes hadden beter in gekort kunnen worden. De aandacht van de kijker verslapte, ondanks goede en realistische actiescènes, met afweergeschut, bommenwerpers en zinkende schepen. Gezien het aantal oplichtende schermen van smartphones in de zaal, vermoed ik dat meer mensen het soms wat langdradig vonden.
+ Er is zorg besteed aan historische correctheid van het verhaal, verloop van de geschiedenis tussen Amerika/Japan, juiste kleding, uniformen, make up van dames, toenmalige communicatiemiddelen.
+ De Japanners in de film spreken praktisch allemaal Japans, Amerikanen Amerikaans; dit verhoogt de sfeer/echtheid.
+ Spel van de acteurs is prima.
+ Kijkje in het leven van een piloten van een oorlogsvliegtuig.
+ Actiescènes van de bommenwerpers zijn met behulp van computeranimatie indrukwekkend in beeld gebracht.
+ Aandacht voor de bestaande hiërarchie bij het Japanse en Amerikaanse marinepersoneel; af en toe lachwekkend, maar ik denk dat het er tegenwoordig in het leger en bij de marine nog zo aan toe gaat.
+ Aandacht voor 'jonge jongens' die ineens in oorlogstijd hun taken moeten uitvoeren (angst).
-/- Bij de aftiteling van de film worden enkele 'grootheden' uit de Pearl Harbor geschiedenis, die in de film voorkwamen, gememoreerd, met medailles etc.

'Midway' is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis en beslissende momenten ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Reïncarnatietherapie en vorige levens in oorlogstijd

Voor informatie over reïncarnatietherapie en vorige levens in oorlogstijd, kijk op www.vorigelevens.nl: bijvoorbeeld het boek Diehards in de war of andere gratis te downloaden e-boeken zoals Bevrijd, eindelijk!

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl