Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

18 december 2011

Stenen met een verhaal...

Kei-goed


Stenen die hard aankomen 

Ik denk nog wel eens terug aan een vrouw die ik jaren geleden in therapie kreeg. Deze vrouw verzamelde stenen. 
In haar hele huis lagen kiezelstenen en stukjes rots. Na iedere vakantie nam ze uit een ander land een steentje mee naar huis. Vensterbanken, boekenplanken en kastjes lagen vol met stukjes halfedelsteen gekocht op mineralenbeurzen, aangevuld met figuurtjes gemaakt van diverse steensoorten. Af en toe volgde ze een workshop steenbewerken.
Het verzamelen van al die stenen vond ze geen probleem, wel dat  haar huis steeds voller kwam te staan. Haar bewegingsvrijheid werd kleiner. Maar waar die behoefte om stenen om zich heen te verzamelen vandaan kwam? Dat wist ze niet.

Tijdens een consult herinnerde de vrouw zich een voorbij leven in een Oosters land, waarin ze als jonge vrouw vals beschuldigd werd van overspel. Haar straf: steniging, tot de dood erop volgde. 
In dat leven probeerde ze zolang mogelijk de boosheid van de stenengooiers te negeren, want ze had niets gedaan. Maar de stukken rots die naar haar werden toegegooid waren zo groot, klapten zo hard tegen haar armen, benen en hoofd aan dat ze het bewustzijn verloor en stierf aan haar verwondingen.
De laatste gedachten die de jonge vrouw deed beseffen dat ze nog leefde, waren: "Ik hou vol. Laat die stenen maar op me afkomen...".  
En dat was precies wat ze een paar levens daarna nog steeds deed.

In haar onderbewustzijn waren stenen die in grote hoeveelheden op haar afkwamen, verbonden geraakt met een oud gevoel van nog in leven zijn. Haar stenenverzameling werd nú een soort noodzaak, een houvast. 
Ze ontdekte dat haar 'verzamelwoede' was begonnen nadat een vriendje haar in de steek had gelaten, haar beschuldigend van seks met een andere jongen. Hierdoor werd de oude ervaring getriggerd. Ergens zat in de zielsinformatie van de vrouw opgeslagen: bij beschuldiging van vreemdgaan horen veel stenen...
Na het emotioneel verwerken van het voorbije leven, stak de vrouw een half jaar later haar energie in een nieuwe relatie. De helft van haar stenenverzameling ging naar iemand anders.

***

Stenen met een zachte boodschap

Ik dacht terug aan deze cliënte omdat ik via email van vriendin Inge Nicole Bak een foto ontving van de kunstkiezel die ik bij haar bestelde.

Een andere vriendin van me is binnenkort jarig en ik zocht voor haar een toepasselijk, persoonlijk cadeau. Ik kan nog niet laten zien met een afbeelding op deze blog hoe mooi de beschilderde kunststeen is geworden, want het kan zijn dat ze af en toe een kijkje neemt op deze blog en dan is de verrassing eraf. Zou jammer zijn.
Ik had al eens voor iemand anders - die zich een vorig leven herinnerde dat zich afspeelde in Japan - bij Inge een kunstkiezel besteld. Toen schilderde Inge een geisha, op een steen van ongeveer 2,5 cm groot. Het werd een prachtig, piepklein kunstwerkje.

Kunstwerkje op steen, door Inge Nicole Bak

Inge Nicole is een creatieve duizendpoot. Ze is hoogsensitief, schrijft gevoelige romans, proza en poëzie. Met engelengeduld schildert ze met de kleinste penseeltjes miniatuurafbeeldingen op doek en op kiezelstenen. Sinds kort zijn daar kunstwerkjes op houten kralen bijgekomen, die ze verwerkt tot een ketting of oorbellen. Een aantal van haar schilderingen zijn afgedrukt op stoffen tassen, die speciaal voor haar worden gemaakt. Bijzonder handwerk, met liefde gemaakt.

Inge Nicole schildert ook in opdracht. Daarbij richt ze zich tijdens het schilderen speciaal op de persoon voor wie het bedoeld is. Als reiki-master voegt ze - als ze voelt dat iemand dat nodig mocht hebben - soms een beetje extra energie toe ;)
In haar intuïtieve schilderijen laat ze zich leiden door wat haar ingegeven wordt. Zo ontstaan de mooiste creaties, vaak met een onderliggende boodschap.

Ben je op zoek naar een bijzonder cadeautje voor een dierbaar persoon?
Neem eens een kijkje op haar website

- Al eerder schreef ik over Inge Nicole's novelle 'De tranen van de zeegans'


Marianne Notschaele-den Boer