Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

18 juni 2012

Middeleeuwse mode via wegwerpartikelen - kledin - haardracht - mode - geschiedenis - vorige levens

Vlaamse middeleeuwse mode met wegwerpartikelen uit het vliegtuig
(c) Nina Katchadourian 
Herinneringen

Niet iedereen heeft tijdens regressiesessies duidelijke beelden bij herinneringen waar het vorige levens betreft. Soms gaat het om vage indrukken of weten hoe iets was. Anderen herinneren geuren, horen geluiden, worden emotioneel of herbeleven een ervaring lichamelijk. Dit hangt af van hoe zintuiglijk iemand is ingesteld. Dat verschilt van persoon tot persoon.
Net zoals je aan iemand kunt vragen: hoe herinner jij je het laatste kado dat je ontving? De één zal het pakje voor zich zien, al dan niet met kadopapier. De ander voelt de blijheid van de verrassing met een vaag idee hoe dat pakje eruit zag. Weer iemand anders kan het papier horen knisperen bij het openmaken, enz.

Persoonlijke geschiedenis

Werken met vorige levens is voor mij vaak een duik in iemands persoonlijke geschiedenis. Als reïncarnatietherapeut voel ik me tijdens het doen van consulten af en toe net een schatgraver of een archeoloog. En als ik als helderziende een glimp of beelden opvang uit het verleden van een cliënt, vind ik dat uitermate interessant. 
Beelden van ervaringen uit het verleden probeer ik wel altijd in een tijdskader te plaatsen zodat voor cliënten duidelijk kan worden in welke tijdsperiode een vorig leven ongeveer plaatsvond. Het voordeel hiervan is dat bij meerdere herinneringen aan vorige levens de boel niet door elkaar gaat lopen.
Aan de hand van beschrijvingen van kledingstijl en haardracht is kaderen heel goed mogelijk. Moet je wel een beetje verstand hebben van klederdracht en haarstijl natuurlijk ;).


Middeleeuwse invloeden?

Bij het zien van de website van onderstaande kunstenares, zou je bijna zeggen dat ze vorige levens heeft gehad in de Vlaamse middeleeuwen.

(c) Nina Katchadourian - kunstenares
Kunstenares Nina Katchadourian zit niet stil in het vliegtuig tijdens lange vluchten. Van wegwerptissues en ander materiaal dat ze in het vliegtuig bij zich  heeft, maakt ze modecreaties geïnspireerd op kostuums en haardracht uit de Vlaamse middeleeuwen. Ze fotografeert zichzelf telkens in het vliegtuigtoilet, vandaar de naam van haar serie zelfportretten: 'Self portraits in airplane lavatory'. Geniaal, grappig en ongelooflijk creatief! Ik weet zeker dat je bij een volgende vliegreis aan haar denkt.

Lezen over mode en voorbije levens?

Ga je binnenkort op vakantie en heb je zelf een lange vliegreis voor de boeg, neem dan mijn gratis e-book Vintage Life mee met verhalen over voorbije levens in andere tijden, gebundeld rondom het thema mode.
Aanvragen kan via de website www.vorigelevens.nl

Gratis lezen tijdens een lange vliegreis: e-book Vintage Life over mode

Groetjes, Marianne Notschaele
www.vorigelevens.nl