Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

3 oktober 2012

Militaire invloeden weer in het modebeeld - vorige levens 
Military look
 
Ga jij voor de military look dit najaar?
 
Trek je een klassieke kokerrok aan in kakikleur? Draag je een olijfgroen kort jasje met dubbele knopenrij aan de voorkant? Borstzakje erop, embleempje op de schouder?
Trek je daarbij stevige laarsjes aan?
 
Dan ben je helemaal trendy, vooral als je die kledingstukken combineert met opvallende sieraden en felgekleurde t-shirts met dierafbeeldingen erop. Voor de dames: hou het silhouet vrouwelijk door het accent te leggen op de taille, stift je lippen felrood en zet een vrolijk gekleurde baret op je hoofd.
 
 
Militair is geen verrassende trend. Modeontwerpers verstaan de kunst om telkens weer iets nieuws te ontwerpen aan de hand van aloude en hedendaagse (leger)invloeden.
 
Oorlogsinvloeden uit het verleden
 
De klassieke Burberry trenchcoat is zo ooit geïnspireerd op het leger. De jas kreeg zijn naam van de soldaten die in WO1 in de loopgraven - the trenches - lagen, nadat het nieuwe ontwerp voor een militaire regenjas van Thomas Burberry was goedgekeurd door het Ministerie van Oorlog. De jas was gemaakt van waterdichte gabardine en bestond uit een schouderstuk, riempjes met gespen rond de mouwen, epauletten, een stormflap en stormzakken.

Zo is de plaid, de kilt en de draperie over de schouder gebaseerd op Schotse strijduitrusting.
 
In de jaren 80 was er een zwarte militante look, de B-Boy-stijl, kleding die leek op de NAVO-camouflagepakken uit die tijd.
 
 
In 1967 werden de bandleden van The Beatles afgebeeld op de platenhoes van Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band, gekleed in vrolijk gekleurde militaire uniformen met gouden biezen.
En ver voor die tijd, in 1780 droegen vrouwen al lange robes die eruitzagen als rode ruiterkleding met mannelijke snit. Op de schouders gouden epauletten.
 
Oorlogsinvloeden vind je om de zoveel jaren terug in het modebeeld.
Ontwerpers willen er juist vaak een anti-oorlog statement mee maken. Maar de dragers… Waarom grijpen zijn naar kleding die zo oorlogsachtig aandoet?
 
Waarom kies je voor zulke mode?
 
Hul je je in legergroene kleding omdat je je dan - onbewust - krachtig voelt? Ready for action? Klaar om aan te vallen?
Maakt het dragen van die ene baret  - zonder dat je dat weet - herinneringen los aan een vorig leven als Amerikaans soldaat aan het eind van de Tweede Wereldoorlog?
Zorgt dat ene, rode uniformjasje met gouden stiksels en Napoleonachtige uitstraling voor extra daadkracht? Voel je je met dat jasje aan alsof je de leiding ergens over hebt?
 
Wie weet zegt jouw kleding(keuze) ook wat over de levens die je ooit geleefd hebt.
 
 
Nieuwsgierig naar wat kleding en mode je kan vertellen over jouw vorige levens? 
Vraag het gratis e-book 'Vintage Life' aan! 
 
 
Over oorlog, reïncarnatietherapie en vorige levens, lees je meer in het boek 'Diehards in de war'
 
 
Aanverwante artikelen:
 
Groetjes,
 
Marianne Notschaele-den Boer