Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

20 augustus 2013

Oude herinneringen opnieuw inkleuren - History in Color
Ingekleurde foto - website Colorized History


Zwart-wit wordt kleur

Een bijzondere website kwam ik tegen: Colorized History. Hier vind je zwart-wit foto's van oude situaties en personen die recent zijn ingekleurd door enthousiaste photoshoppers.
Foto's van Amerikaanse soldaten in 1868, Miss America in 1924, Charly Chaplin in 1916, Albert Einstein in 1939, om maar wat voorbeelden te noemen.
Heel apart, want door de inkleuring lijken veel foto's alsof ze pas gemaakt zijn. Geschiedenis komt op deze manier dichtbij en wordt 'levend'.

Eerste foto's

In Nederland maakte apotheker Willem Hallegraeff de eerste foto in 1839. De oudste foto ooit gemaakt, komt uit 1827 en is afkomstig van de Franse uitvinder Joseph Nicéphore Niépce.
Deze early bird fotografen hadden vast nooit gedacht dat iedereen nu met een smartphone op zak rondloopt met een kleurencamera erin.

Beelden uit vorige levens in kleur of zwart-wit

Cliënten die sessies reïncarnatietherapie ondergaan herinneren zich gebeurtenissen uit vorige levens allemaal anders, afhankelijk van hun persoonlijke representatievoorkeuren: in beeld, geluid, voelen, weten, geur of smaak. Wanneer er sprake is van herinneringen in beelden of plaatjes, wil dat nog niet zeggen dat je je meteen een vorig leven herinnert alsof je naar een full color movie kijkt. De meeste herinneringen zijn een combinatie van flarden beeld, iets weten, wat voelen of horen. Wel zijn visuele herinneringen aan situaties in voorbije levens vaker in kleur dan in zwart-wit, ook al spelen de vorige levens zich lang geleden af.

Eerdere artikelen in dit Blog Vorige Levens die gaan over hoe je je dingen kunt herinneren via geur:
Geuren en herinneringen - regressie huidig leven
Geuren en herinneringen - vorige levens

Boekcovers - kleur én zwart-wit combinatie

Ik hou wel van kleur in combinatie met zwart-wit. Zo heeft illustrator Maurice Hoff voor een aantal van mijn boekcovers - op mijn verzoek - gespeeld met zwart-wit en kleur.
Bekijk de boekomslagen maar eens van:
- 'Diehards in de war' - een zwart-witte oorlogsfoto ingekleurd met groene wei en bloeiende bloemen
- 'Ik was eens...' - Pompeï in zwart-wit met oranjeroze vulkaan-as
- 'Hé, waar ken ik je van?' - Amerikaanse Burgeroorlog/Ghone with the Wind-filmscène in zwart-wit, voorzien van rode en paarse hartjes
- 'Lichte zeden onder de zoden' - een Florentijnse dame uit de middeleeuwen in zwart-wit temidden van moderne, fluorescerende neonreclame
- 'Vintage Life' - een vrouw uit de jaren 1920 in bruintinten met gele muzieknoten. 
Op www.vorigelevens.nl vind je de boekomslagen terug en natuurlijk informatie over de inhoud van de boeken. Boeken waarin zwart-wit herinneringen aan vorige levens kleur geven aan het huidige leven van cliënten.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl