Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

1 maart 2016

Egypte, land van onsterfelijkheid - tentoonstelling - 1 april t/m 2 oktober 2016 - Leiden - Rijksmuseum van Oudheden - RMO

Tentoonstelling 'Egypte, land van onsterfelijkheid'

Expositie over oud-Egypte in Rijksmuseum van Oudheden - Leiden

De tentoonstelling 'Egypte, land van onsterfelijkheid' laat met beeldhouwwerken, bronzen godenfiguren, mummiekisten en mummies zien hoe de oude Egyptenaren zich voorbereidden op het eeuwige leven in het hiernamaals. De ruim 150 objecten in de tentoonstelling komen uit de eigen museumcollectie, waarbij sommige nog niet eerder voor publiek waren te zien.

Leven na de dood

"Het oude Egypte inspireert en fascineert als het land van piramides, mummies, de woestijn en de Nijl. De manier waarop de oude Egyptenaren omgingen met het leven na de dood, roept bij veel mensen een gevoel van verwondering op. Egyptenaren besteedden veel energie aan een prachtige grafuitrusting, indrukwekkend versierde graven en het behouden van het lichaam na de dood. Voor de Egyptenaren waren dit echter geen voorbereidingen op de dood, maar voorbereidingen op het eeuwige leven in het goddelijke hiernamaals."
 
Godenfiguren en mummiekisten
Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden beschikt over een grote collectie voorwerpen uit het oude Egypte. Met deze collectie worden o.a. reizende tentoonstellingen gemaakt. Veel objecten die in de expositie 'Egypte, land van onsterfelijkheid' (1 april t/m 2 oktober 2016) te zien zijn, hebben vijf jaar lang de wereld over gereisd, o.a. naar Canada, Japan, Schotland en Spanje. 

Voor de kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar is er een 'Dummie de Mummie'-speurtocht uitgezet.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur