Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

5 juli 2016

'Anders kijken naar Alzheimer' - Ontmoetingsdag - zondag 25 september 2016 in Amersfoort - sprekers Hans Stolp, Ruud Dirkse en Rose-Marie Dröes

Anders kijken naar Alzheimer

Alzheimer Ontmoetingsdag - Anders kijken naar Alzheimer

Op zondag 25 september 2016 organiseert uitgeverij AnkhHermes een ontmoetingsdag 'Anders kijken naar Alzheimer'. Hans Stolp (auteur) Rose-Marie Dröes (zorginnovater VU Medisch Centrum Amsterdam) en Ruud Dirkse (auteur) informeren de toehoorders op spiritueel, wetenschappelijk en praktisch gebied. Er is ook ruimte voor vragen en een goed gesprek.
Datum: zondag 25 september 2016 van 13.00 - 17.00 uur in Leerhotel 't Klooster te Amersfoort.
Toegangsprijs € 25,- incl. koffie/thee.
Informatie over de sprekers en het dagprogramma: klik hier.


Het nut van vergeten

Als regressie- en reïncarnatietherapeut ben ik geïnteresseerd in het waarom van vergeten. Waarom heeft iemand geheugenverlies 'nodig' om overeind te blijven in het leven? Bij geheugenproblemen zoals dementie en Alzheimer kan sprake zijn van traumatische gebeurtenissen uit het verleden die vergeten 'moeten' worden om te overleven. Denk daarbij aan het (soms onbewust) willen vergeten van pijnlijke of verdrietige gebeurtenissen als abortus, miskraam, misbruik, verkrachting, incest, verlies van een geliefde, een groot persoonlijk geheim of geheimen binnen gezin/familie. Ooit weggestopte ervaringen en emoties kunnen op latere leeftijd alsnog enorme gevolgen hebben voor iemands gezondheid, waaronder het wel of niet goed werken van het geheugen.
Lees eventueel een eerder blogartikel: Geheimen, hoe ga je ermee om?

Andere artikelen in dit blog over dementie/Alzheimer

* Prachtige roman over dementie: 'Goede Dagen' van Helga Warmelseen oudere man zorgt voor zijn demente vrouw en gaat nog een laatste keer met haar op vakantie.
* De film 'Still AliceAlzheimer als ziekte, een vrouw ervaart hoe het is om langzaam haar geheugen niet meer te kunnen gebruiken.
*  De Stichting Tijdmachine: manier om ouderen te helpen herinneren hoe het voeger was door middel van speciaal ingerichte kamers.


Ankertje bij uitgeverij AnkhHermes - Marianne Notschaele

Voor uitgeverij AnkhHermes schreef ik in 2013 het boekje Reïncarnatieverhalen. Lang zullen we leven! Dit zogenaamde 'Ankertje' bevat verhalen over werken met inzichten uit vorige levens, en laat de lezer zien aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe reïncarnatietherapie een positieve invloed kan uitoefenen op iemands gezondheid.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl