Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

10 november 2016

Koninginnen van de Nijl - tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden RMO Leiden - 18 november 2016 t/m 17 april 2017 - het oude Egypte

Expositie RMO Koninginnen van de Nijl
18-11-2016 t/m 17-04-2017
Koninginnen van de Nijl - tentoonstelling RMO Leiden

Weer een mooie, nieuwe tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden: Koninginnen van de Nijl over de vrouwen van de Egyptische farao's, met zeldzame beelden, juwelen, luxe gebruiksvoorwerpen en objecten uit de graftombe van koningin Nefertari.

RMO: "Deze expositie doet de rijkdom, intriges en de verering van koninklijke dames in het oude Egypte herleven. De tentoonstelling gaat specifiek over de koninginnen uit de periode 1500-1000 voor Christus, het Nieuwe Rijk. Het oude Egypte bereikte toen het hoogtepunt van zijn macht. Farao’s waren heer en meester en werden als goden aanbeden. Ook hun koninginnen hadden een vorstelijke en goddelijke status. Ze bekleedden belangrijke religieuze functies, soms werden er speciale tempels voor ze gebouwd en duurde de goddelijke status zelfs na hun dood voort."

Ahmose Nefertari, Hatsjepsoet, Teje, Nefertiti, Nefertari
RMO: "Beroemde Egyptische koninginnen als Ahmose Nefertari, Hatsjepsoet, Teje, Nefertiti en Nefertari hadden grote politieke invloed, maar ze waren tegelijkertijd ook echtgenote. Een farao kon met vele vrouwen getrouwd zijn, maar slechts één mocht de titel Grote Koningin dragen. Zij had de dagelijkse leiding over de harem van het paleis, die soms uit honderden vrouwen bestond. Met kettingen, ringen, glazen parfumflesjes, beschilderde vazen en bronzen spiegels laat de tentoonstelling u kennismaken met het weelderige leven aan het Egyptische hof."


RMO: "Een uniek onderdeel van de tentoonstelling is de reconstructie van één van de kamers uit de graftombe van koningin Nefertari. Daarbij is het deksel van haar sarcofaag te zien en de bijbehorende grafgiften. Het Italiaanse Museo Egizio leent deze objecten zelden uit. Binnen de muren van de reconstructie ervaart u de mystieke schoonheid van de uitbundig versierde koninklijke graftombe. Nefertari's tombe werd in 1904 gevonden en wordt beschouwd als een van de mooiste graven van het oude Egypte."


Ik reis maar weer eens af naar Leiden...!

Verhalen over vorige levens in het oude Egypte

Alvast in de sfeer komen? Download het gratis e-book Liefs uit oud-Egypte, waarin je verhalen vindt over vorige levens die zich afspelen in het oude Egypte.

Gratis e-book met verhalen over vorige levens
in het oude Egypte 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur