Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

2 april 2011

Vorige levens als dier - Is dat mogelijk?

dierincarnaties

Via de rubriek Vorige Levens bij Gratis Adviseurs krijg ik soms dezelfde algemene vragen voorgeschoteld over reïncarnatie en reïncarnatietherapie.

Nu las ik het boek van Erno Hannink ‘Laat de klant naar jou komen’ -een prima boek met nuttige tips voor ZZP'ers over optimaal gebruik van Twitter, Internet, Blogs ed-. Eén van zijn tips over bloggen is: ‘Schrijf iets op je blog over een vraag die cliënten je vaak stellen’.
Aha, dacht ik. Zo’n typisch algemene vraag die door de jaren heen telkens terugkomt is deze: Incarneren mensen ook als dier?

In alle jaren dat ik reïncarnatietherapie doe met cliënten kwam het slechts een paar keer voor dat cliënten vertelden over een  vorig leven als dier. Dat wil niet zeggen dat dit niet bestaat, alleen dat ik het als reïncarnatietherapeut weinig tegenkom in mijn eigen praktijk. Ieder heeft zo zijn specialismen om mee te werken en dat hangt weer samen met welke vorige levens een therapeut zelf heeft gehad. Elke therapeut trekt cliënten aan die bij hem of haar horen. Of waar een therapeut zelf nog wat van kan leren…
Zielen kunnen zich vanuit aardse én buitenaardse sferen binden aan natuurlijke materialen op onze planeet aarde: water, lucht, grond, stenen, planten, dieren en mensen.

Tijdens workshops heb ik bij andere collega’s indrukwekkende herbelevingen van vorige levens gezien, waarbij men zich bijvoorbeeld herinnerde een waterdruppel in een oceaan te zijn, een mosje op een rots of een vorig leven als slang. Dit waren voor de betrokkenen heftige en mooie ervaringen. Vaak voelde men zich één met de natuur (als dier, als mosje) of onderdeel van een grote eenheid (druppel in zee).


Zelf werk ik meer met buitenaardse ervaringen, zielen die vanuit andere dimensies, sferen of sterrenstelsels richting aarde trokken en hun zielsenergie verbonden met aapachtigen of mensen. Dierincarnaties kom ik zelf niet vaak tegen. In mijn praktijk kan ik me alleen onderstaande voorbeelden herinneren over een periode van bijna 20 jaar.

* Iemand met een vorig leven als mensaap. Tijd: prehistorie, omgeving zuidelijk Europa. De zielsenergie was afkomstig van een ander sterrenstelsel en nieuwsgierig naar andere planeten, andere levensvormen. Op onze aarde incarneerde deze zielsenergie in een grote aapsoort, type Cro-Magnon. De cliënt vertelde me tijdens de sessie hoe geweldig het was zich als mensaap te voelen. Opgaan in het ritme van de natuur en zich thuis voelend in het lijf van dit aapachtige wezen beviel erg goed.* Een andere cliënte vertelde tijdens een sessie in lichte trance alle ins- en outs van een vorig leven als leeuwin. Ze leefde te midden van een grote groep leeuwen en leeuwinnen in een natuurlijke omgeving die deed denken aan savannes van Afrika. Ze voelde zich een beschermende leeuwin naar haar welpen toe. Ze hield ervan in dat leven in de zon te liggen, haar welpen dicht tegen zich aan. Dat  vorige leven als leeuwin eindigde bloederig tijdens een gevecht met andere leeuwinnen binnen haar groep.


* Een cliënte die zichzelf slak waande, met alle dierlijke gewaarwordingen die daarbij hoorden, ervoer dit als echt. Zelf had ik daar zo mijn kanttekeningen bij. Het zou mogelijk kunnen zijn, maar eerder was de symboliek van ‘slak en traagheid’ iets wat de cliënte onder ogen moest zien.* De drie keren dat iemand zich tijdens een sessie in lichte trance een adelaar voelde in een vorig leven, was dit geen echte dierincarnatie maar een uittredingervaring van een indiaan -tijdens een ritueel- die zich voorstelde als vogel te vliegen.
Ik vermoed dat er meer van dergelijke dierervaringen zijn, waarbij een mens zich dier waant onder invloed van hallucinerende middelen. Zeker bij mensen in voorgaande levens die dicht bij de natuur staan.
* Een ervaring van een cliënte als 'steen' en ‘plant’ vond ik bijzonder indrukwekkend. Het ging om een vorig leven, heel erg lang geleden. De zielsenergie verbond zich met natuurlijk materiaal op de aarde, eerst een steen, daarna een plant, daarna een insect. Het insectenleven leek me een echt dieren vorig leven.
Er is weinig literatuur over dierincarnaties. In alle algemene boeken over reïncarnatie komt wel een kort stuk voor, maar voor zover ik weet, niets uitgebreids (leestip: Ring van Licht, Hans ten Dam, Karma als Levenslot, Pieter Barten).

Waarschijnlijk komen collega regressie- en reïncarnatietherapeuten dierincarnaties vaker tegen dan ik. Misschien is het ook debet aan onze Westerse cultuur. Binnen andere religies worden dierenlevens in relatie tot reïncarnatie gewoner gevonden.
In het Hindoeïsme wordt er bijv. van uitgegaan dat slechte daden een volgend leven tot (minderwaardig) dier tot gevolg kan hebben conform regels van het kastenstelsel. Maar de eerste Hindoestaanse reïncarnatietherapeut die over ervaringen vertelt van dierincarnaties in vorige levens, moet ik nog tegenkomen.


Dat mensen mij de vraag ‘Heb ik ooit een dierenleven gehad?’ vaker voor'schotelen', komt misschien omdat ik zelf nog wat van het onderwerp natuur, dieren en deze aarde kan leren.
Ik heb namelijk meer affiniteit met andere dimensies en sferen, uittredingen en vliegende ruimte-objecten... :D

Overigens is de therapeutische waarde van 'werken met dierenlevens' groot. Ieder dier staat symbool voor iets. Ieder dier heeft gedragingen en eigenschappen waar een cliënt wat van kan leren om op andere manieren naar zichzelf te kijken. Een fabel, een metafoor of een vorig leven...


Wil je ervaringen lezen van cliënten uit mijn praktijk die zich vorige levens herinnerden als mens, neem dan eens een kijkje op www.vorigelevens.nl Je kunt op de boekafbeeldingen klikken voor meer informatie over de inhoud en boekreviews. De boeken zijn overal via internet te koop. En je kunt andere ebooks gratis downloaden!


Groetjes, Marianne Notschaele
Reïncarnatietherapeute
www.vorigelevens.nl