Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

19 maart 2012

Het einde is slechts het begin - over leven en dood - zelfdoding

Film - What dreams may come
Hemel of hel?

Volgens mij is de film 'What dreams may come' alweer uit 2000. Na mijn vorige blogartikel over de film 'The five people you meet in heaven' wil ik ook graag deze film onder de aandacht brengen van lezers van dit blog.
Totnutoe heb ik de film drie keer gezien. Een keer sniffend en snotterend met een doos tissues naast me vanwege de ontroerende momenten in de film, een keer met extra aandacht voor de prachtige kleuren en gebruikte decors in de film en een keer gewoon, omdat ik de verhaallijn over de liefde mooi vond.

Voor wie geschikt?

De dvd leen ik uit aan cliënten in mijn praktijk die een geliefde hebben verloren of die in een gezinssituatie een vader of moeder hadden, die plotseling overleed. Of aan cliënten die in hun nabije omgeving te maken hadden met zelfdoding van een dierbare.

Hoofdpersonen Chris en Annie in What dreams may com
Inhoud film

De film gaat over Chris Nielsen, gespeeld door Robin Williams. Hij is gelukkig getrouwd met zijn soulmate en kunstenares Annie, een rol van Annabella Sciorra. Ze vormen met hun twee kinderen een gelukkig gezin.
Het noodlot slaat toe als de kinderen omkomen bij een verkeersongeluk. Kort daarop verongelukt Chris. Hij belandt in een hemel die er wonderlijk genoeg precies zo uitziet als enkele schilderijen die zijn vrouw Annie maakte.
In een prachtige andere wereld (hemel) vol schitterende kleuren en decors gebaseerd op herinneringen uit zijn voorbije leven, probeert Chris uit alle macht contact te maken met zijn vrouw die nog in leven is. Zijn liefde voor haar is zo groot dat hij alleen maar aan haar kan denken, maar de kloof tussen hemel en aarde, dood en leven, is onoverbrugbaar.

Een hemel vol prachtige kleuren
Zelfdoding - waar kom je terecht na de dood?

Wanneer Chris in de hemel verneemt dat Annie zelfmoord heeft gepleegd omdat ze het verdriet niet meer aankon, gaat hij wanhopig naar haar op zoek. Zijn zoektocht start in een prachtige kleurrijke omgeving en voert rechtstreeks naar de duisternis (de hel) waarin zijn vrouw is terechtgekomen na haar overlijden.


Een hel vol mensenhoofden die om hulp schreeuwen

Met behulp van zijn overleden kinderen - die hij tegenkomt in andere gebieden van de hemel, sferen gebaseerd op prettige herinneringen die de kinderen hadden aan hun verblijf op aarde in het gezin - gaat hij op zoek naar zijn geliefde vrouw.

Een prachtige film over leven, dood, gescheiden worden, hereniging én de kracht van onze verbeelding.
Iedereen komt namelijk na de dood in andere dimensies terecht, sferen die recht doen aan eigen verwachtingen en/of eigen creaties. We creëren onze eigen werkelijkheid...

Boeken van Marianne Notschaele
Zelfdoding in voorbije levens

Als reïncarnatietherapeut werk ik met cliënten aan emotionele afronding van traumatische ervaringen. Ervaringen in het huidige leven, maar ook in voorbije levens. Bij vorige levens gaat het vaak om emotioneel niet (goed) verwerkte sterfervaringen. Ook voorbije levens die eindigen door zelfdoding vallen daaronder.
Uit vele praktijkverhalen van cliënten blijkt dat mensen niet in een hel - zoals sommige geloven het formuleren - terechtkomen na zelfdoding. Wel creëert de ziel zijn eigen sfeer na de dood. Trieste,sombere gedachten over een voorbij leven waarin iemand zichzelf niets waard achtte of zelfveroordelende gedachten over zelfmoord kan voor een naargeestige sfeer zorgen waarin de zielsenergie lang gevangen blijft. Te lang. En dat is pas echt triest, want iedere ziel heeft de vrijheid om na het verlaten van een dood lichaam verder te mogen om opnieuw te incarneren.

Juist de film 'What dreams may come' laat via de hoofdrolspelers en dankzij prachtige kleuren en mooi vormgegeven decors zien hoe we zelf een nachtmerrie/hel kunnen creëren. Maar dus ook, een hemel. Gedachtenkracht is sterk. Zowel negatief als positief.


Boeken van Marianne Notschaele

Wil je meer lezen over vorige levens, reïncarnatietherapie en zelfdoding/zelfmoord in mijn eigen boeken:

* 'Waarom Esther geen Robinson werd' - hfst 26 'Jij bent de reden van mijn bestaan'
* 'Hé, waar ken ik je van' - hfst 5 'Geweldig gewelddadig'
'Diehards in de war' - hfst 2 'Vechten voor een verloren zaak' en hfst 7 'Boeien(d)'
* 'Liche zeden onder de zoden' - hfst 7 'Seks met een heks'

In deze hoofdstukken gaan cliënten zelf in op hun ervaringen na de dood in een voorbij leven. Deze boeken zijn oa via bol.com hier aan te schaffen.
Ook in de openbare bibliotheek kun je een aantal van mijn boeken lenen.

Boeken van Marianne Notschaele - ook in de openbare bibliotheek

Boek van Ellen Scheffer over zelfdoding

Hoewel in het boek 'Zelfdoding in het licht van de ziel' van Ellen Scheffer geen reïncarnatietherapeuten aan het woord komen, is dit boek uit 2010 over zelfdoding zeer de moeite waard om te lezen.
In 14 gesprekken over zelfdoding komen nabestaanden aan het woord, mensen die een poging tot zelfdoding deden en therapeuten uit het alternatieve circuit.
Ook Ellen Scheffer gaat ervan uit dat we een ziel hebben die na de dood voortleeft en die steeds opnieuw incarneert om op aarde ervaring op te doen en zich verder te ontwikkelen.

Marianne Notschaele-den Boer

Reïncarnatietherapeut/auteur