Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

18 maart 2012

Wie zou jij na de dood willen tegenkomen?


dvd - speelfilm The five people you meet in heaven
Niet iedereen heeft zo'n uitgebreide collectie boeken en speelfilms/dvd's over reïncarnatie, vorige levens en therapie als ik. Om te voorkomen dat boeken en dvd's slechts verstoffen in mijn kasten, leen ik ze graag uit aan cliënten die in mijn praktijk voor een consult komen.

In de loop der jaren leende ik deze spullen uit tijdens therapietrajecten van cliënten, tegenwoordig meestal ter afronding van een consult. De laatste maanden geef ik nogal wat boeken weg die ik zelf niet meer herlees. Dat ruimt lekker op, want met de komst van digitaal leesvoer maken mijn papieren boeken langzamerhand plaats voor pdf's en e-boeken die ik met één druk op de knop in mijn iPad zet.


Voor wie geschikt om naar te kijken?

De speelfilm 'The five people you meet in heaven' is verkrijgbaar als miniserie (3 uur speelduur) op dvd. Regelmatig vind je nog afgeprijsde exemplaren in dvd-opruimingsbakken van grote winkelketens.
Praktisch alle personen aan wie ik deze dvd leende, vonden 'm de moeite van het bekijken waard. Vooral mensen die het moeilijk hadden met situaties in hun huidige leven wat betreft de liefde, relaties, afscheid nemen, verlies van dierbaren en onverwachte sterfgevallen in familie- of kennissenkring.

De film is gebaseerd op het boek 'The five people you meet in heaven' van Mitch Albom.

Mitch Albom - The five people you meet in heaven - book

Dit boek is vertaald in het Nederlands: 'Vijf ontmoetingen in de hemel'.

Mitch Albom - Vijf ontmoetingen in de hemel - boek

De auteur is in Nederland bekender geworden door zijn andere boek 'Mijn dinsdagen met Morrie'.

Mitch Albom - Mijn dinsdagen met Morrie - boek

Dat is een piepklein boekje met gesprekken die Mitch Albom voerde met een Amerikaans hoogleraar sociologie, vlak voor diens levenseinde. De sfeer van het boekje ademt religie, spirituele lesssen en levenswijsheid uit.
Ik herinner me van dat boekje vooral de waardering, vriendschap en liefde die er tussen beide personen was.
Zijn boek 'Vijf ontmoetingen in de hemel' heb ik niet gelezen. Ik bekeek wel de film. Meestal kies ik voor óf de filmversie óf de boekversie van een verhaal. Anders ga ik teveel vergelijken en dat pakt niet altijd goed uit ;).


Wie kom jij tegen na de dood?

Als jij sterft, wie verwacht jij in de hemel? Door wie denk jij te worden opgehaald? Door je beste vriend of vriendin? Je beste leraar? Iemand die ooit je leven redde? Een dierbare die eerder stierf dan jij?
In de speelfilm is er vooral aandacht voor wat reïncarnatietherapeuten 'het tussenbestaan' noemen: het gebied tussen twee levens in. Door anderen sferen genoemd, hemel, een uitrustgebied.
Hoe je dat gebied ook noemt waarin je na de dood terechtkomt, het heeft alles te maken met als ziel je dode lichaam verlaten en verder gaan. Soms kan je na de dood pas werkelijk verder, het aardse echt loslaten, als oude levenszaken een plek hebben gekregen.
In de film 'The five people you meet in heaven' is dat mooi in beeld gebracht. 

Het begin is voor sommige kijkers nogal schokkend: meteen een heftig ongeluk waarbij iemand sterft op een kermisterrein bij een reuzenrad. En daarna wordt het stil...

Na de dood ga je als zielsenergie verder zonder lijf en kom je in een ander gebied terecht. In de film is dat weergegeven als een leeg en stil kermisterrein dat er wat surrealistisch uitziet. Op dat punt in de film moet je even doorbijten en blijven kijken. Die beelden lijken wat knullig, maar de bedoeling is een andere sfeer neer te zetten, die aandoet als hemel of na-de-dood-gebied.

Eddy, gespeeld door Jon Voight, is een 83-jarige oorlogsveteraan die al zijn dierbaren heeft overleefd. Gedesillusioneerd slijt hij zijn dagen als opzichter van Ruby Pier, een pretpark.
Bij een ongeluk met een reuzenrad komt een 5-jarig meisje in levensgevaar. Hij probeert haar te redden...
Het laatste dat Eddy ziet, is het gezicht van het meisje. Hij voelt haar hand nog in de zijne, en maakt dan ineens kennis met een verblindend wit licht. Alles wordt stil om hem heen en hij bevindt zich in een vreemde omgeving.
Omdat zijn eigen sterven plotseling en onverwacht verloopt, heeft Eddy niet door dat hij is gestorven. (Reïncarnatietherapeuten noemen dit 'onverwerkt sterven'. Voor boeken over dit onderwerp, zie www.vorigelevens.nl).
In de merkwaardige omgeving - een leeg kermisterrein - komt hij vijf mensen tegen.

De kijker ziet vervolgens in flashbacks stukken uit het leven van Eddy.
De algehele boodschap van de film: zorg ervoor dat je onaffe zaken en relaties tijdens je leven al verwerkt en afrondt, dat scheelt bij het beseffen dat je doodgaat en tzt weer incarneert.


BDE

Vind je dit een mooie film, dan kan ik je ook van harte de film 'What Dreams May Come' aanraden. Daarover zal ik binnenkort een blogartikel schrijven.
Beide films raken het onderwerp bijnadoodervaringen blogartikel Retourtje Hiernamaals

Meer lezen over reïncarnatieverhalen, neem een kijkje op mijn website www.vorigelevens.nlMarianne Notschaele-den Boer