Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

22 september 2012

The Seventh Scroll - miniserie op dvd

Miniserie The Seventh Scroll met Karina Lombardi, Roy Scheider, Jeff Fahey


'The Seventh Scroll' is een miniserie op dvd (speelduur 235 min) waarin verleden en heden samenkomen in een avonturenfilm.

Een film, prima geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf een jaar of 10, om op een regenachtige herfstdag te bekijken, vooropgesteld dat je van reïncarnatie, vorige levens, het oude Egypte en wat spanning en aktie houdt.

De achtervolgingsscènes in deze avonturenfilm hebben een hoog A-Teamgehalte, braaf dus. Het acteerwerk is aan de trage kant en bij de casting hadden ze liever beter opgelet om de juiste liefdesparen aan elkaar te koppelen, maar toch is het geheel leuk geworden om naar te kijken.


Egypte 5000 jaar geleden

We maken in The Seventh Scroll kennis met twee verschillende werelden.
In het oude Egypte zien we een geheime liefdesrelatie opbloeien tussen koningin Lostris en een bevelhebber van de koninklijke troepen. Een verboden liefde, meer dan 5000 jaar geleden.
In hedendaagse tijd zien we een jongen, genaamd Hapi. Hij werd als baby gevonden aan de oevers van de Nijl in een mandje tussen het riet en groeide op bij een archeologenechtpaar in Caïro.


Aktie

Het archeologengezin is bezig met het ontrafelen van aanwijzingen die moeten leiden naar een Egyptische schat/tombe uit het verleden. Maar dan wordt er plotseling in hun woning ingebroken. 
Belangrijke aanwijzingen naar de schat worden gestolen en de vader van Hapi wordt door de inbrekers doodgeschoten. Moeder en Hapi slaan op de vlucht en worden geholpen door een IndianaJonesachtige vriend.
Hun vlucht leidt o.a. naar Ethiopië en eindigt bij het vinden van koninklijke grafschatten uit het verleden.
Ondertussen puzzelen Hapi, moeder en de nieuwe vriend over wat precies hun verbinding is tussen en in het heden en verleden. Reïncarnatie en vorige levens zijn hierbij belangrijke sleutels voor de juiste ontrafeling van de geheimen.


Geloofwaardigheid

Voor wie van het oude Egypte houdt (farao's, sfeer aan het hof, tempels, paleizen, koninklijke graftombes) een aardige film om naar te kijken.
Negeer wel het matige acteerspel en de wat vreemde casting. Ik had moeite met de geloofwaardigheid van het spel van de koninklijke bevelhebber die in dit liefdesverhaal een machoman moest neerzetten terwijl hij overduidelijk gay is ;).

De box met 3 dvd's is vaak te vinden tegen bodemprijzen van 5-7 euro.Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl