Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

1 maart 2013

Een nieuw leven voor oude kledingstukken waaraan je gehecht bent

Een nieuw leven voor oude kleding
(c) foto Pam Kat, Sander van Eyck www.carpetoflife.com
 
Laat een tapijt maken

Als therapeut zorg ik ervoor dat cliënten trauma's emotioneel verwerken en daarna kunnen loslaten.
Loslaten van oud zeer is niet altijd gemakkelijk. Soms houden mensen vast aan hun pijn en gaan ze in de weerstand; ze raken licht allergisch voor uitspraken als 'Laat het maar los' of 'Geef het verdriet een plekje'.
Loslaten gaat in etappes en op verschillende manieren. Voor iedere persoon geldt een andere manier of een ander tempo.

Heb jij in de kast kledingstukken liggen waarvan je geen afscheid kan nemen? Oude kleding met emotionele waarde? Uit een 'vorig leven', een periode in je huidige leven die je maar niet los kan laten? Heb je jurken, rokjes, blouses, t-shirts en spijkerbroeken bewaard die niet meer passen maar waaraan  prettige herinneringen kleven? Kun je kleding van een dierbare overledene niet wegdoen?
Denk dan eens aan dit loslatingsproces: geef deze oude kledingstukken een nieuw leven. Laat er een tapijt van maken!
Een geweldig leuk initiatief van www.carpetoflife.com 

Hoe werkt dat?

Maak zelf een keuze uit oude kledingstukken. Knip je selectie in repen - zo krijg je geen last bij verzending ivm douane -, sorteer ze desgewenst op kleur en verzend ongeveer 10 kilo naar 'Carpet of Life' in Amsterdam. Zij regelen verder dat van jouw dierbare kledingfragmenten in Marokko een tapijt geweven wordt. 

Je kunt natuurlijk ook zelf een tapijt van je favoriete kledingstukken maken. Moet je wel handig zijn en over erg veel vrije tijd beschikken. Grootste voordeel lijkt mij dat je waardevolle zending kledingrepen niet kwijt kan raken tijdens het transport. Maar ik ben waarschijnlijk de enige die zich daarover zorgen maakt ;) #controlefreakje. Over loslaten gesproken...

Nieuwe levensjas

Wij mensen zijn allemaal (oude) zielen; ieder nieuw leven trekken we een ander lichaamsjasje aan. Lees daarover in het gratis eboek 'Vintage Life' (over mode, vorige levens en reïncarnatietherapie).

Ik hou van weven, van verbinden. Vind het weef-ambacht boeiend. Een paar jaar geleden leerde ik geen tapijten knopen, maar wel zelf manden vlechten van wilgentakken en bijenkorven maken van gedroogd gras. Gewoon hier in ons eigen dorp. Jammer, dat zulke oude ambachten uitsterven.

'Carpet of Life', ik vind het een mooi gevonden concept. Weef je eigen herinneringen tot een nieuw tapijt dankzij favoriete, oude kledingstukken. Een tapijt dat je aan de muur kan hangen om naar te kijken of een tapijt dat op de grond komt te liggen en een nieuwe basis vormt.
Loslaten heb je in allerlei soorten en maten...

Therapie en breien, voorgaand blogartikelMarianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl (praktijkverhalen reïncarnatietherapie en boekinformatie)