Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne Notschaele - klik hier voor TWITTER

26 mei 2013

Audrey Rose - dvd - reïncarnatie, nachtmerrie over vorig levenFilm over reïncarnatie - thriller


Lentedagen 2013 met - helaas - veel regen... tijd om oude dvd's uit de kast te halen en nog eens te bekijken.

De film Audrey Rose is een klassieker op het gebied van reïncarnatiefilms. Moet je wel van jaren '70 films houden. Lees: treurig uitziende mannen met grote hangsnorren, lange regenjassen, vintage kleding, een traag verhaalverloop en lange filmshots.

Audrey Rose - filmverhaal

Een echtpaar, Bill (John Beck) en Janice Templeton (Marsha Mason), leidt een rustig leven met hun 11-jarige dochter Ivy (Susan Swift). Hun idyllische droom wordt verstoord wanneer Ivy last krijgt van slaapwandelen en vreselijke nachtmerries over een auto-ongeluk. Ieder jaar rond dezelfde tijd heeft ze last van angstaanjagende dromen.

Er duikt plots een man op, gespeeld door Anthony Hopkins. Met gekwelde blik en wat merkwaardig gedrag volgt hij Ivy op straat, als ze naar school loopt. Is hij een kinderlokker? 

De zonderlinge man ontmoet de ouders van Ivy, beweert dat 'hun Ivy' zijn verongelukte kind is. Zijn echtgenote en hun 5-jarig dochtertje Audrey Rose kwamen 11 jaar daarvoor om het leven bij een auto-ongeluk. Het kleine meisje stierf terwijl ze niet meer uit een brandend autowrak kon komen. 
Door Ivy onder hypnose te brengen, wil hij bewijzen dat zij de reïncarnatie is van Audrey.

De film kopt met "Born 1959 - Died 1964 - Born again 1964" en "Reincarnation, coming back for love", "Horror-movie". Vooral dat laatste is een lachertje, maar okay, het is een film uit het jaar 1977. De horror scene is sinds die tijd stukken gewelddadiger geworden.

Gedateerde hypnose

Herinneringen aan vorige levens zijn via allerlei technieken bereikbaar (gesprekstherapie, aurareading, tekenen, visualisatie, geleide meditatie, lichte trance, enz.). De gepresenteerde hypnosetechnieken in deze film zijn tamelijk ouderwets. Reïncarnatietherapeuten werken tegenwoordig godzijdank anders met trauma's uit vorige levens dan in deze film gepresenteerd. Zelfs hypnotherapeuten zullen een keer moeten slikken als ze zien hoe hun vakgebied geportretteerd wordt in deze film.

en film bekijken via deze link.
 
 

Boek van Frank de Felitta

De film is gebaseerd op het boek 'Audrey Rose' van Frank De Felitta, een boek uit 1975, dat in 1982 een vervolg kreeg: 'For love of Audrey Rose'.

De dvd 'Audrey Rose' is nog steeds bij bol.com te koop. Prijs: ongeveer 7 euro.
Brave film. Zak chips erbij en een wijntje... dan is-t-ie leuk.

Groetjes,

Marianne Notschaele
www.vorigelevens.nl