Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

8 november 2013

Turning the Hourglass - Christine Alisa - werken met kinderen en trauma's uit vorige levens - reïncarnatietherapie

 
Turning the Hourglass, ebook/boek
werken met kinderen en hun vorige levens
 

Turning the Hourglass

De digitale versie van 'Turning the Hourglass, Children's passage through traumas and past lives' van Christine Alisa MS kocht ik bij bol.com. Voor slechts 4,79 euro had ik dit e-book sneller in huis dan een papieren versie uit de USA.
Dit gemakkelijk te lezen, Engelstalige e-book bevat verhalen uit de praktijk van therapeute Christine Alisa, deels vanuit kindperspectief beschreven en aangevuld met nuttige, duidelijke en goede therapeutische uitleg. 
Christine werkt met kinderen via Sandplay (speelgoedfiguurtjes in een zandbak), klei, tekenen en een combinatie van regressie/reïncarnatie- en Gestalttherapie.

Probleemgedrag van kinderen (adhd, eet- en gedragsstoornissen)

De Amerikaanse regressie- en reïncarnatietherapeut Morris Netherton Ph.D. schreef het ultra korte voorwoord. Van 'good old' Morris heb ik eind jaren '90 leerzame workshops bijgewoond in Nederland.
Christine Alisa werkt o.a. met zijn methoden en technieken. Dat vind je terug in hoe ze vertelt over therapie doen met haar jonge cliënten, daar waar het om werken met trauma's rondom geboorte/zwangerschapsperiode gaat.

In het eerste hoofdstuk beschrijft ze hoe haar therapeutische werkwijze verloopt wanneer kinderen met probleemgedrag in haar praktijk belanden. In negen daaropvolgende hoofdstukken laat Christine zien dat storend gedrag van kinderen (zoals ADHD, dyslexie, woedeaanvallen, eetproblematiek) symptomen kunnen zijn van oude trauma's. Op speelse wijze  -  via gesprekken, kleien, met zandfiguurtjes spelen en tekenen - en met liefde en respect voor wat (jonge) kinderen aan kunnen, 'behandelt' ze diverse problemen en rondt ze tegelijkertijd vorige levens af.

Vorige levens afronden bij kinderen

Zo vertelt ze over de 10-jarige Chris - en laat ook hem zelf aan het woord - over zijn concentratieprobleem ('trying to get away'), dat samenhing met zijn geboorte (keizersnede), een vorig leven als gangster, een leven als kampgevangene en een leven als soldaat in Vietnam. Overlevingsstrategieën om 'er vandoor te gaan om in leven te blijven', zorgden voor een slechte focus in het hier-en-nu.
Er is een hoofdstuk over Nicole, een meisje met een eet- en gedragsstoornis, terug te voeren tot een vorig leven in de Holocaust en een vorig leven als bediende.
12-jarige Peter had het gevoel niet te kunnen voldoen aan verwachtingen van anderen en hij haatte het als mensen de baas over hem speelden ('hate being bossed around'). Hier werkte Christine met twee verschillende oorlogslevens. Ze liet Peter alsnog woede uiten via ademwerk en tekenen. Ook een leven als bergbeklimmer zat nog in de weg.

Christine Alisa laat kinderen aan het woord, legt zelf duidelijk uit wat de therapeutische (on)mogelijkheden zijn en geeft mooie praktijkvoorbeelden in haar ebook.
Ze vertelt over een gezin waar 3 zussen en 1 broer leden onder het misbruik (geweld) van de vader. 5-jarige Becky reageerde op het huiselijk geweld door zich terug te trekken en in de ontkenning te gaan, 6-jarige Emily ontwikkelde probleemgedrag door zelf te gaan schoppen en slaan. Daniel en Vicky uit hetzelfde gezin reageerden weer anders.

Negen hoofdstukken met boeiende, inspirerende cliëntcases en één hoofdstuk met uitstekende uitleg over het therapeutische proces dat ze hanteert om kinderen beter in hun vel te laten zitten. Tegelijkertijd weet therapeute en auteur Christine Alisa op een mooie manier een lans te breken voor alternatieve therapieën, zonder haar lezers te dwingen om te geloven in reïncarnatie of vorige levens.

Aanrader voor ouders en therapeuten

De hoofdstukken lezen dankzij het eenvoudige Engels prettig weg, ook voor wie niet zo goed thuis is in de Engelse taal. 
Dit ebook is geschikt voor regressietherapeuten, reïncarnatietherapeuten, kindercoaches, ouders en opvoeders van kinderen met gedragsproblemen.
Een absolute aanrader!

Voor verhalen uit mijn eigen praktijk over werken met kinderen, klik hier
(en scroll naar het midden van die webpagina)


Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut
www.vorigelevens.nl