Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne Notschaele - klik hier voor TWITTER

31 december 2015

Vuurwerk - trigger vorige levens in oorlogstijd - knallen - lichtspektakel - kicken op vuurwerk afsteken of juist angstig zijn


Vuurwerk en vorige levens

Vuurwerk

Elk jaar vraagt iemand me wel rond de jaarwisseling hoe het zit met vorige levens en vuurwerk (zie ook een eerder blogartikeltje uit 2010.)
Vanochtend kreeg ik een berichtje via Facebook van een moeder die zich afvroeg waarom haar zoon zo kickt op het afsteken van rotjes. Kon dat met vorige levens samenhangen?
Nu komen wel meer jongens op een leeftijd dat vuurwerk aansteken een spannende aangelegenheid is. Lang niet alles is gerelateerd aan vorige levens en het ligt heel erg aan de manier waarop iemand zelf over vuurwerk praat. Uit taalgebruik kun je meer afleiden. Toch kun je een grove indeling maken, daar waar het vuurwerkhaters- en liefhebbers betreft.

Angst voor vuurwerk of juist kicken op vuurwerk afsteken

* Extreme angst voor vuurwerk, voor het geknal, de lichtflitsen, angst dat iemand ineens vuurwerk naar je toegooit.
Dit kan verwijzen naar onverwerkte trauma's in vorige levens in oorlogstijd, zoals sterven door plotseling neergeschoten te worden, sterven tijdens momenten van een bominslag met knallen en flitsen, per ongeluk sterven tijdens het zelf doen afgaan van bommen/granaten. 
Een trauma met controleverlies en plotseling sterven, kan ervoor zorgen dat je in navolgende levens angstig wordt dat 'zoiets' opnieuw gebeurt. Reïncarnatietherapeuten helpen bij het verwerken van oude trauma's, opdat iemand in het hier-en-nu begrijpt dat zaken zich niet hoeven te herhalen.


 * Extreme voorliefde voor vuurwerk afsteken, kicken op vuurwerk, vuurwerkbommen/granaten zelf willen laten ontploffen, zelf de macht willen hebben over het materiaal dat kan gaan ontploffen.
Dit kan verwijzen naar soldaten in vorige levens in oorlogstijd. Recente oorlogen (schieten met mitrailleurs, geweren, aan het front granaten tot ontploffing brengen, bommen afvuren), maar ook oorlogssituaties langer geleden waarin men nog omging met kanonnen (grondtroepen, op schepen). 
Mannen die het toen lang volhielden om 'overeind te blijven te midden van herrie, geknal en geflits', zullen levens later makkelijker grijpen naar hedendaags vuurwerk. Het doet ze namelijk op onbewust niveau herinneren aan 'sterk en strijdbaar zijn'.

Diehards in de war

Meer lezen over hoe oorlog uit andere tijden nu nog na kan werken? Lees mijn boek 'Diehards in de war' (soldaten) of 'Waarom Esther geen Robinson werd' (kampervaringen).

Ik wens je hoe dan ook een fijne jaarwisseling en een prachtig 2016!

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl