Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

27 februari 2017

Romantisch filmdrama voor jongeren - 'The space between us' - liefde - romantiek - SF - Mars - aarde - gezondheid

Romantisch drama voor verliefde jongeren
film 'The Space between us'

Romantische film: 'The space between us'

In The Space Between Us maken we kennis met Gardner Elliot, een jongen van 16 jaar die min of meer per ongeluk op Mars werd geboren. Zijn moeder was astronaut en ontdekte tijdens de ruimtereis - van de aarde naar Mars - dat ze zwanger was. Tijdens de bevalling overleed ze. NASA verdoezelt dat er een baby op Mars is en verzwijgt het bestaan van de jongen. Gardner groeit op in een kolonie op Mars tussen veelal mannelijke wetenschappers en is een beetje een gevoelige nerd. Deze rol wordt goed gespeeld door de Britse acteur Asa Butterfield (1997). 
Gardner verlangt naar contact met mensen van zijn eigen leeftijd (meisjes!), maar die zijn er niet op Mars. Via een chatprogramma komt hij in contact met Tulsa, een Amerikaans meisje dat in Colorado woont (over tijd- en ruimteproblemen hebben we het niet in deze film). Deze rol wordt uitstekend gespeeld door de actrice Brittany Robertson (1990). Ook andere rollen worden prima neergezet, door o.a. Gary Oldman en Carla Gugino.

Gardner krijgt de kans af te reizen naar de aarde, op zoek naar Tulsa en zijn biologische vader, waarvan hij alleen een filmpje heeft gezien op een usb-stick, dat hij vond tussen de spullen van zijn overleden moeder. Eenmaal op aarde heeft hij moeite met de zwaartekracht en zijn fragiele gezondheid. Hij vindt Tulsa, gaat samen met haar op zoek naar zijn vader - ondertussen op de hielen gezeten door NASA-medewerkers waarvan hij is weggelopen - en beleeft met haar zijn eerste liefde. 

Filmaanrader voor de krokusvakantie

Een lieve, romantische film met wat drama hier en daar. Het begin is de eerste tien minuten wat saai en gaat over de toekomst van de aarde, en het vertrek van het astronautenteam naar Mars. Jongeren zitten vast niet te wachten op zwangerschapsecho's en een geboorte waarbij de moeder overlijdt, maar de eerste voorzichtige stappen op het gebied van de liefde tussen twee jonge mensen zijn schattig en teder. Een mooie film voor gevoelige jongeren (en volwassenen) die nog geloven in de liefde. 
De filmtrailer vind je hier.

Ik vond dit een aangename film, met een vleugje science-fiction, om naar te kijken. Mooie beelden, een aardig verhaal, goede acteurs. Doelgroep: jongeren tussen de 14-16 jaar. De film is 120 minuten lang en verveelt geen moment.
Mijn man en ik gaven deze film allebei een dikke 9! Je gaat op zijn minst waarderen dat we op aarde mogen leven...

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur