Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

2 mei 2017

Nieuwe speelfilms en een documentaire in de cinema - Tweede Wereldoorlog - mei 2017

  
Nieuwe speelfilms over de Tweede Wereldoorlog


Ieder jaar komen er weer nieuwe films over de Tweede Wereldoorlog uit. In deze meimaand 2017 zijn de volgende drie speelfilms en één documentaire te zien in diverse bioscopen.

The Zookeeper's wife (2017) - Jodenvervolging - onderduiken in de zoo
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het gelijknamige boek van Diane Ackerman. Dr. Jan Zabinski (Johand Heldenberg) en zijn vrouw Antonina (Jessica Chastain) zijn de eigenaren van een dierentuin in het Warschau van de jaren dertig van de vorige eeuw. Zij weten meer dan driehonderd Joden uit handen van de nazi's te houden door ze te laten schuilen in hun dierentuin.
Ik heb de film gezien, mooi (cijfer: 7,5) maar niet geschikt voor teerhartige zieltjes die heel erg van dieren houden want er gaan nogal wat dieren dood in deze film.

Alone in Berlin (2016) - verzet van een Duits echtpaar in Berlijn
Otto en Anna Quangel (Brendan Gleeson en Emma Thompson) rouwen om hun gesneuvelde zoon aan het front. Ze zien geen heil meer in het regime van Hitler en willen de leugens die hij verkondigt aanklagen. Dit doen ze door ansichtkaarten te schrijven met daarop anti-naziteksten die ze in hun buurt verspreiden. Een Gestapo-inspecteur moet de verzenders van deze postkaarten opsporen.

Django (2017) - gipsy jazz - muziek - Zigeunervervolging
Franse, biografische film gebaseerd op de roman 'Folles de Django' van Alexis Salatko. In 1943 is de talentvolle zigeunergitarist Django Reinhardt (Reda Kateb) op het hoogtepunt van zijn roem. Roma en Sinti worden onderdrukt door de nazi's. Django moet gedwongen optreden in Duitsland en besluit te vluchten. Met muzikale ondersteuning van oa het Rosenberg Trio uit Nederland. Heb de film gezien, mooi en met prachtige gipsy jazzmuziek! Cijfer: 7,5.

Documentaire Austerlitz (2016)- hedendaagse concentratiekampbezoekers
De afgelopen jaren verschenen veelvuldig nieuwsberichten over het soms respectloze gedrag van bezoekers op gedenkplekken van de Holocaust. Regisseur Sergei Loznitsa belicht deze problematiek. Hij filmde de dagelijkse bezoekersstromen in de voormalige concentratiekampen Sachsenhausen en Dachau. Deze documentaire wordt deze week vertoond in Chassé Cinema Breda.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur