Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

13 mei 2017

'De Vierde Dementie' - boek van Evelien Pullens - intuïtie en dementie, alzheimer - mantelzorg - recensie

Mooi helder boekje over intuïtie en dementie

Evelien Pullens - boek - een andere kijk op dementie - intuïtie

Reader, schrijver, leraar theater en intuïtieve ontwikkeling Evelien Pullens schreef een praktisch en informatief boekje over een andere kijk op dementie: De Vierde Dementie. Ik kan dit boek alle coaches, therapeuten, mantelzorgers, familieleden met een naaste die dementie/alzheimer heeft, van harte aanraden te lezen. Al vaker vroeg ik me af waarom er nog niet zo'n boekje op de markt was over communicatie via intuïtie met dementerenden. Maar dat is er nu dus wel! Evelien Pullens slaagt erin om in 144 pagina's helder uiteen te zetten wat zij tegenkwam en -komt op dit gebied, nadat haar eigen moeder de diagnose alzheimer kreeg.
Met dementie gaat het geheugen achteruit, maar de intuïtie wordt juist sterker. Mensen met dementie voelen vaak haarfijn aan wat anderen voelen en willen en daar kun je handig gebruik van maken. De auteur laat op liefdevolle wijze zien hoe zij haar moeder anders leerde benaderen, meer intuïtief, met liefde en vertrouwen in wat zij nog wel kan in plaats van niet meer kan. Ze leert de lezer anders kijken en luisteren naar onderliggende boodschappen van gebaren en woorden, zeker als woorden niet meer toereikend zijn.

Evelien Pullens gaat o.a. in op het wezen van de mens, verborgen communicatie, luisteren naar je intuïtie, emoties en acceptatie, humor, de kracht van vertrouwen. 
Citaat blz. 47: "Twee dingen zijn bepalend in mijn visie op mensen en dus ook op dementie. Ten eerste de overtuiging dat je op zielsniveau met iemand kan communiceren en dat daar belangrijke informatie ligt voor het dagelijks leven. Ten tweede de opvatting dat afwijking van de perfectienorm, dus ook dementie, bij het leven hoort. Iemand met dementie is een volledig mens die aan het leven kan deelnemen."
Citaat blz. 108: "... je ziet wel vaak dat dementie vrijheid geeft en een opening voor iets wat tijdens het 'normale' leven geen plek kon krijgen." Evelien gaat daarbij in op voorbeelden van 'raar gedrag' van dementeren, gerelateerd aan onverwerkte ervaringen in het leven van de dementerende persoon. Een boeiend onderwerp voor regressietherapeuten.

Intuïtieve communicatie met humor en vertrouwen

Plussen:
- helder, duidelijk, informatief, uitstekend van taal
- fijne layout en goed lettertype
- makkelijk leesbaar
- voorbeelden over Eveliens moeder en andere dementerenden zijn duidelijk en met liefde opgetekend
- goed beschreven voor 'de leek' wat intuïtie inhoudt
- aandacht voor 'waar is de ziel' tijdens dementie
- connectie oorlogsherinneringen (jeugd dementerenden)
- tijdsbesef van dementerenden (blz. 133)
- aandacht voor humor en de kracht van vertrouwen
- boek geeft hoop aan mantelzorgers die moeite hebben met communiceren met dementerenden, er zijn vele manieren om nog contact te maken.
Min:
- saaie inhoudsopgave, had beter achterin gestaan

Aanrader!
Heb jij te maken met iemand die in de beginfase verkeert van alzheimer of dementie, lees dan zeker 'De Vierde Dementie'. Dankzij dit boekje blijf je positief gestemd en besef je dat er bijna altijd een (andere) vorm van communicatie mogelijk is en blijft, zij het op een andere manier dan je misschien eerst veronderstelde.

Informatieavond Alzheimer Café Oss met Evelien Pullens - 12 juni 2017

Op maandag 12 juni 2017 is er een inloopavond vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in Ontmoetingscentrum De Meteoor in Oss.
Zie ook www.4dementie.nl.

De vierde dementie, intuïtie en dementie, auteur Evelien Pullens | Paperback € 17,50, 144 pagina's | Uitgeverij AnkhHermes | 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur