Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

25 oktober 2018

Boek 'Vergeet mij niet' - 'The cut out girl' van Bart van Es - Tweede Wereldoorlog - onderduiken

Boek 'Vergeet mij niet' van Bart van Es

Onderduiken in de oorlog - boek 'Vergeet mij niet'

Bart van Es (1972) is hoogleraar Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Hij is geboren in Nederland en woont met zijn gezin in Oxford. Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Shakespeare in Company' (2013).

Eén verhaal uit zijn kindertijd bleef hem altijd bij, het verhaal over het jonge Joodse meisje Lientje, dat door zijn grootouders verborgen werd gehouden voor de Nazi's. Barts grootouders voedden het meisje op als hun eigen dochter, maar na de Tweede Wereldoorlog werd het contact verbroken. 

Wat is Lientjes verhaal? Wat veroorzaakte die contactbreuk?

Als Bart van Es Lientjes poëziealbum in handen krijgt, besluit hij haar op te zoeken. Ze is inmiddels in de tachtig en woont in Amsterdam. Tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap, maar Lientjes verhalen brengen ook verschrikkelijke gebeurtenissen aan het licht.
Ver-geet-mij-niet is een verhaal over tegenstrijdigheden. Over moed en vrijgevigheid, maar ook over verkeerde intenties en diepe wonden. Over hoe pijnlijke ervaringen ons vormen en hoe we ermee in het reine kunnen komen, zelfs een mensenleven later.

Het boek is in twee talen beschikbaar. De Nederlandse versie is uitgegeven bij De Bezige Bij. 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl