Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

14 augustus 2019

Documentaire - drieling - 'Three Identical Strangers' - opvoeding - psychologie - jeugd - nature/nurture

Documentaire over een drieling en psychologisch onderzoek
Haal een drieling uit elkaar bij de geboorte en kijk wat er gebeurt... - triest opvoedingsonderzoek

Website Pathé: "Drie vreemden worden herenigd door een bizar toeval. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drielingen, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Hun adembenemende verhaal wordt een wereldwijde sensatie die roem en faam met zich meebrengt. Ze gaan van talkshow naar talkshow, ze worden overal voor uitgenodigd en de broers starten hun gezamenlijk restaurant in New York. Achter deze sprookjesreünie zit echter ook een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt - een geheim dat meer mensen treft."

De film/docu Three Identical Strangers moet je beslist gaan kijken als je geïnteresseerd bent in 'nature/nurture', psychologie, opvoeding en/of meerlingen. Worden eigenschappen van het individu bepaald door aanleg (genetisch materiaal) of bepaald door opvoeding (leefomstandigheden)? Wat zijn de emotionele en psychische gevolgen voor deze drie jongens, gescheiden bij hun geboorte?

Omstreden onderzoek - gevolgen van (gescheiden) opvoeding

Een gefilmde documentaire over een omstreden experiment uit de jaren vijftig van de vorige eeuw in Amerika. 'Wetenschappers' haalden diverse pas geboren meerlingen uit elkaar, plaatsten de baby's in verschillende gezinnen en volgden nauwlettend hoe de opvoeding verliep. Nature, nurture? 
Een enorme ethische misser, met akelige trekjes richting Mengele-tweelingonderzoeken in WOII. 

Het is een interessante film/docu, zij het met trieste ondertoon. Welke idioot haalt het in zijn hoofd om meerlingen van elkaar te scheiden, laten adopteren door en opgroeien bij adoptie-ouders die niets van het onderzoek af weten zonder aan de emotionele gevolgen te denken voor de betrokkenen...

Aanrader voor therapeuten en psychologen. Ik heb nog lang aan deze bioscoopfilm gedacht. De docu is nu oa te zien bij 'Pathé Thuis'.

Klik hier voor filmtrailer.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl