Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

21 augustus 2019

Diego Maradona - documentaire - psychologie - overeind blijven in tijden van te veel succes - drugs - cocaïne

Filmdocu over het leven van voetballer Maradona

Documentaire van Asif Kapadia over stervoetballer Maradona

Zelden kijk ik naar voetbal, ik vind er weinig aan.Toch keek ik laatst in de Pathé-cinema gebiologeerd naar de filmdocumentaire over de beroemde Argentijnse voetballer Diego Maradona. Gebaseerd op meer dan 500 uur archiefmateriaal en medewerking van Maradona zelf.
Knap hoe regisseur Asif Kapadia - misschien ken je hem van de mooie documentaire over Amy Winehouse - voetbalfragmenten uit Diego Maradona's carrière mixt met fragmenten uit andere persoonlijke hoogte- en dieptepunten van Diego's leven. Van talentvol en gezond 'El Pibe de Oro' (het gouden joch) tot diepgevallen, ongezond drugs- en cocaïnegebruiker.

Twee Diego's - overeind blijven in een turbulent leven

Moederskindje Diego Maradona begon op zijn tiende met voetballen. Talent,  volharding en doorzettingsvermogen - o.a. om zijn arme familieleden financieel te onderhouden - bracht hem tot sterspeler van FC Barcelona, SSC Napoli en het Argentijnse nationale voetbalteam. Het geluk lachte hem toe.
Maar met de komst van wereldfaam startte ook zijn drugs- en cocaïnegebruik (dankzij contacten met de onderwereld/Maffia), financiële problemen en relaties met te veel vrouwen. De schuchtere Diego veranderde. Werd keihard. Ontkende bijvoorbeeld het bestaan van zijn buitenechtelijke zoon. Ontkende misschien nog wel veel meer met betrekking tot relaties. Een van zijn uitspraken: 'dat je altijd een beetje moet liegen'. Een voetballer die nooit uit de kast kwam? Op foto's in de film ziet hij er het gelukkigst uit in de nabijheid van zijn Maffiavriend.
In de documentaire zegt een voetbalcoach dat er eigenlijk twee Diego's waren: de talentvolle sportieve voetballer met lieve zachtaardige, zorgzame kant en de keiharde, onverschillige Diego die zich staande probeerde te houden te midden van de voetbal(mannen)wereld. Beroemd zijn, eist zijn tol. Jezelf niet kunnen zijn, maakt destructief. Een mooie filmdocu. Voer voor psychologen en therapeuten!

Zie filmtrailer.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl