Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

23 februari 2015

Leven als Laura - Melanie Rose - boek - persoonsverwisseling - zielswisseling - Drop Dead Diva tv


Boek 'Leven als Lauren'
Roman 'Leven als Lauren'

Van Jacqueline Troost uit Zuid-Afrika ontvang ik één keer in de zoveel tijd via e-mail een nieuwsbrief. Hierin doet ze verslag van boeken die ze leest voor een bibliotheek aldaar. Omdat ze - net als ik - boeken kan waarderen met een spiritueel tintje, lees ik haar reviews graag. Deze week maakte ze me via de bibliotheeknieuwsbrief attent op de roman 'Leven als Lauren', geschreven door Melanie Rose. 
Deze roman (314 pagina's) werd in 2008 uitgegeven bij Uitgeverij Archipel. Ik had nog niet van dit boek gehoord, maar heb het inmiddels op mijn zomerleeslijst gezet, dankzij Jacqueline's boekbespreking.

Ik citeer hier wat Jacqueline erover schreef: "Het klinkt niet alsof het echt zou kunnen, maar het zal je maar gebéuren: bijkomen in een ziekenhuis en iemand anders blijken te zijn dan je je herinnert. De dokters noemen het geheugenverlies, omdat je je man en vier kinderen niet herkent, maar intussen herinner je je heel goed dat je een ongetrouwde jonge vrouw bent, die nog maar net de liefde van haar leven heeft ontmoet. 
In Leven als Lauren overkomt dat Jessica, die door de bliksem is getroffen, hetzelfde wat blijkbaar met Lauren is gebeurd, maar Lauren is eraan gestorven en de ziel van Jessica heeft zich gesplitst, zodat ze als Jessica slaapt wakker is als Lauren. Wat allerlei logistieke problemen met zich meebrengt, vooral omdat Lauren voor die kinderen nog wel eens plotseling wakker moet worden. 
Melanie Rose heeft geloofwaardig (even je nuchtere verstand uitschakelen) beschreven hoe Jessica dat voelt en beleeft. De steeds sterker wordende liefde voor de vier kinderen, waarvan het jongste jongetje licht gehandicapt is en de enige die meteen ziet dat zij mammie niet is, de sympathie, maar beslist geen liefde, voor Laurens echtgenoot en de verliefdheid in haar werkelijke leven, die steeds minder toekomst lijkt te hebben. En dan komt Laurens minnaar ook nog op de proppen, een ontwikkeling die rampzalige gevolgen blijkt te hebben. Gelukkig is er ook nog Laurens zus, die komt logeren, meteen al onraad ruikt en een goede steun blijkt te zijn in Jessica’s grote probleem. 
Een heel aardig boek, dat lekker vlot wegleest."

Tv-serie 'Drop Dead Diva'
'Drop Dead Diva' - tv serie

Op tv (RTL8) is een komische serie gaande, mét serieuze ondertoon, getiteld ´Drop Dead Diva´Hierin is iets soortgelijks aan de hand. Oppervlakkige Deborah/'Deb' keert na een dodelijk autoongeluk terug op aarde als Jane, een intelligente advocate met overgewicht. 

Boek 'De gedroomde man'

Eerder schreef ik in dit blog over 'De gedroomde man'Auteur Elle Eggels vertelt hierin een verhaal over karmische liefde en een mislukte zielsverhuizing. 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl