Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

15 juli 2016

'Psychofarmaca en Regressietherapie' - Anita Groenendijk - e-book - onderzoek - effecten gebruik psychofarmaca op regressietherapie

Anita Groenendijk,
e-book Psychofarmaca en regressietherapie

Psychofarmaca en regressietherapie

Collega regressie- en reïncarnatietherapeut Anita Groenendijk heeft een interessante scriptie gemaakt: Psychofarmaca en Regressietherapie, een onderzoek naar het gebruik van psychofarmaca (antidepressiva, angstremmers, slaapmiddelen e.a.) en het effect daarvan op regressietherapie. 
In haar onderzoeksverslag vind je uitleg over wat psychofarmaca zijn en hoe ze werken, ervaringen van 25 collega-regressietherapeuten die werk(t)en met cliënten die psychomedicatie gebruiken, en conclusies, tips en adviezen voor therapeuten die in aanraking komen met cliënten die psychofarmaca gebruiken.

Anita Groenendijk

Anita Groenendijk: "Ik heb er voor gekozen van de scriptie meer een handleiding/naslagwerk te maken met een wat meer dan gewenste lengte dan een scriptie zou moeten hebben, vanuit de wens collega's die met cliënten met psychofarmacagebruik werken of willen gaan werken, met informatie, zowel uit de reguliere als uit de regressiehoek, te ondersteunen." In deze opzet is ze zeker geslaagd.
Anita: "Een van de belangrijke conclusies is dat over het algemeen eenmalige sessies weinig diepgang en effect hebben, maar procestherapie zeker wel effect heeft. En, ook al is het niet het doel van de therapie, veel mensen stoppen of verminderen met het gebruik van medicatie gedurende of na de procestherapie."
Toen ze bezig was met haar onderzoek heb ik net als andere collega's een geanonimiseerde vragenlijst ingevuld over mijn ervaringen met cliënten en psychofarmaca. Nu ik die gegevens, plus die van collega's, verwerkt terugzie in haar e-book, merk ik pas hoe veel we nog kunnen leren op dit gebied. Uitermate boeiend om te lezen!
Cliëntencases waarnaar verwezen wordt door therapeuten zijn overal keurig netjes onherkenbaar gemaakt. 

Kennis uitbreiden 

Werk je als therapeut met methoden en technieken uit regressie- en reïncarnatietherapie en/of transpersoonlijke therapie? Werk je met cliënten die psychofarmaca slikken? Ben je werkzaam als psycholoog/psychiater/arts en sta je open voor andere benaderingswijzen rondom therapie en psychofarmaca? Ik raad jullie dit e-book van harte aan om jullie kennis uit te breiden.
'Psychofarmaca en Regressietherapie' (52 pagina's, pdf) kun je gratis aanvragen - wel erbij vermelden waarom je dit e-book graag wilt lezen - bij Anita Groenendijk via info@pastlifetherapy.eu.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl