Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

19 januari 2020

Boek 'Ik was hier' - paragnost Jan C. van der Heide - paranormale ervaringen - hypnotherapie

 
Autobiografisch boek Jan C. van der Heide: 'Ik was hier'


Paragnost Jan C. van der Heide over zijn leven en werk

Een lekker dik (487 pagina's/hardcover) en makkelijk leesbaar boek van paragnost/hypnotherapeut Jan C. van der Heide: Ik was hier... kleurrijke graffiti op de deur van een leven... 
Ik heb dit boek glimlachend gelezen omdat ik er zoveel in herken, vooral wat betreft zijn praktijkvoorbeelden. Jan van der Heide combineert al jaren buitenzintuiglijke waarnemingen met hypnotherapeutisch advieswerk. Ik doe het net andersom, ik mix regressie- en reïncarnatietherapie met helderziende momenten in mijn praktijk.
Door het lezen van Ik was hier - en gelukkig is Jan van der Heide er nog steeds! - moet ik constateren dat ik meer paragnost ben dan ik mezelf altijd voorhoud. Toch zal ik mezelf nooit paragnost noemen, en dat komt omdat ik therapie op de eerste plaats zet, het helderzien op de tweede. Jan is een begaafd paragnost die zijn waarnemingen en advies voorziet van therapeutische raad.

Op luchtige wijze beschrijft hij in vogelvlucht zijn leven, gelardeerd met een grote variëteit aan praktijkvoorbeelden van paragnosie. Extra aandacht geeft hij aan psychometrie, spookhuizen, verdriet en rouw. Tussen alle boeiende verhalen door geeft hij goede raad aan beginnende mediums en paragnosten.
Reïncarnatie-onderwerpen vind je op blz. 422-430.

Een ideaal boek voor (beginnende) mediums/paragnosten

Ik ben het met veel eens wat Jan in zijn boek beschrijft. Daarom leest het ook zo lekker weg. In zijn boek toont hij respect voor alle soorten mensen. Arm, rijk. Crimineel, slachtoffer. Geletterd of ongeletterd. Een aimabel man.
Een prettig leesbaar en informatie boek voor mensen die meer willen weten over 'het paranormale in de dagelijkse praktijk'! 
Ik vond maar twee dingen storend:
1. Te veel zinnen eindigen met "..." Iets wat ik vroeger ook altijd deed bij het schrijven van verhalen. Daarvoor ben ik zo vaak op mijn vingers getikt door redacteuren, dat ik daar extra op let.
2. Nogal wat voorbeelden uit de praktijk of verhalen uit Jans privéleven komen meerdere keren voor. Dat kan komen door de grote hoeveelheid tekst (dan is redigeren lastig) of omdat het hier gaat om een bekwame hypnotherapeut. De kracht van herhaling zogezegd.

Informatie over het boek, hardover of ebook, vind je op deze webpagina van Jan C. van der Heide (uitgeverij Citadel).


Meer verhalen over 'het paranormale' lezen?

Voor het spirituele maandblad ParaVisie schrijf ik maandelijks een artikel. Een aantal van die paranormale verhalen bundelde ik tot Ik loop je astraal voorbij!
Een e-book dat je gratis via deze webpagina kunt downloaden of inkijken.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur boeken over vorige levens
www.vorigelevens.nl