Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

20 september 2023

'Herinner mij' van Ann Brashares - roman over reïncarnatie en vorige levens


Roman over reïncarnatie en vorige levens

De 17-jarige Lucy voelt zich onverklaarbaar sterk aangetrokken tot klasgenoot Daniel, maar zijn bewering dat hij haar al heel lang kent vindt ze doodeng. Onsterfelijke zielen, voorbestemming, eerdere levens; ze wil er niets van weten.
Toch kennen ze elkaar al zo'n 1200 jaar en Daniel herinnert zich de levens waarin ze samen waren. 
Hij beschikt zogenaamd over 'het geheugen', de gave om zich vorige levens te herinneren en de zielen van dierbaren te herkennen. Maar zijn gave is tevens een vloek. Telkens als hij en Lucy elkaar bijna vinden, worden ze op pijnlijke wijze weer van elkaar gescheiden. Situaties uit levens in Azië (552), Engeland (1918) en Virginia (1972) worden beschreven. Tot zover best leuk om te lezen, al vind ik het overdreven om te stellen dat alleen iemand met een gave over informatie uit vorige levens kan beschikken. De schrijfster heeft vast nog nooit van reïncarnatietherapie gehoord.
Wanneer Lucy eindelijk begint te geloven in hun gedeelde voorbije levens en ze haar achterdocht laat varen, slaat een 'vijand' die hen steeds weer uit elkaar drijft opnieuw toe. 

En dan slaat de roman op hol met een rare achtervolging. Jammer, want de helft van de roman was echt leuk om te lezen. Misschien dat ik daarom dit boek 'Herinner mij' van Ann Brashares in de uitverkoophoek van een winkel tegenkwam. Een aardige poging, deze roman over reïncarnatie, maar niet bijzonder. Kan ook aan de matige vertaling liggen; de originele versie zou zomaar beter kunnen zijn, dus check bij interesse eventueel online voor tweedehands exemplaren (in het Engels).

Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl