Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

5 oktober 2024

Kostuumdrama over champagne 'Widow Clicquot' - film

Voor liefhebbers van hashtag

champagne, hashtagFrankrijk, hashtaggeschiedenis, hashtagwijngaarden en een vleugje hashtagfeminisme: hashtagfilm hashtagkostuumdrama hashtagWidowClicquot, losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 'Grande Dame van de Champagne’ Barbe-Nicole Ponsardin (1777-1866).
Het stoorde me dit keer niet dat de acteurs Engelstalig waren, de Franse sfeer die opgeroepen wordt in deze langzame film is prettig. De regisseur laat mooi doorschemeren hoe moeilijk het in die tijd was voor vrouwen om een onderneming over te nemen en te leiden.
Het verhaal: "Op haar twintigste trouwt Barbe Ponsardin met François Clicquot, erfgenaam van het bekende Clicquot-champagne-imperium. Wanneer François overlijdt, neemt weduwe (‘veuve’) Barbe-Nicole het wijnstokje over en is zij vastberaden om de revolutionaire toepassingen van haar man verder te ontwikkelen. Geteisterd door de seizoenen, concurrerende wijnmakers én de Code Napoleon, die haar verbiedt om als vrouw een bedrijf te runnen, moet de elegante weduwe (gespeeld door Haley Bennett) alles op alles zetten om het Clicquot-erfgoed te beschermen."
Voor de filmtrailer, klik hier: https://lnkd.in/eJQ3Ptck 

Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl