Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

16 oktober 2012

'Back to School!' - chicklit review

Chicklit 'Back to School!' - Jen Minkman

‘Back to School!’

In dit blogartikel gaat het niet over een therapeutische regressie die je terugvoert naar de schoolbanken, maar over de debuut-chicklit van de Nederlandse schrijfster Jen Minkman.
Ze schreef een spannende roman, waarbij je tijdens het lezen ervan vast terugdenkt aan de tijd dat je zelf op de middelbare school zat.


Ruilen

Met andere auteurs ruil ik wel eens een boek. Een mooie manier om kennis te maken met andere schrijvers en vaak ook andere genres, die ik normaal misschien niet zo snel zou lezen.
Zo ruilde ik een exemplaar van mijn boek over vorige levens en reïncarnatietherapie 'Hé, waar ken ik je van?' tegen de romantische (chicklit) detective 'Back to School!' van Jen Minkman

Chicklit - afkomstig van het Engelse chick literature - is de benaming voor eigentijdse, romantische fictielectuur voor vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Jen Minkman heeft een spannende, romantische detective afgeleverd voor deze chicklitdoelgroep. Haar roman is goed geschreven en het verhaal is spannend en leest lekker weg. Ik weet zeker dat ook oudere (vrouwelijke) lezers ‘Back to School!’ leuk zullen vinden om te lezen.

Mijn leesmomenten doe ik meestal tussendoor: tijdens het ontbijt en de lunch of in bad en bed ;). ‘Back to School!’ las ik in drie dagen uit, verdeeld over mijn pauzemomenten. Ik vond het verhaal spannend én bij vlagen zwijmelend romantisch en kon het boek moeilijk wegleggen. Ik wilde weten hoe het verder zou aflopen. Ook al ben ik te oud (snif snif) voor deze chicklitdoelgroep, en had ik in het begin van het verhaal al vermoedens over de mogelijke ontknoping - nee, ik verklap niets, my lips are sealed! - ik bleef doorlezen omdat ik het niet zeker wist. 'Back to School!' is een roman met een prima spanningsboog, een goed doordacht plot en bevat hier en daar een verpakte opvoedkundige les over foute keuzes, vriendschappen, XTC en wel of niet toelaatbare relaties tussen docent en leerling.

 
Romantiek op een Nederlandse middelbare school
 
In ‘Back to School!’ geeft Vera, een jonge lerares Engels, les op een fictieve middelbare school, het Erasmuscollege.
Aan het begin van het nieuwe schooljaar stapt ze haar klaslokaal (6VWO) binnen om vervolgens een van haar nieuwe leerlingen, sexy Morten (half Noors, half Aziatisch) tegen het lijf te lopen. Hoe houdt Vera het hoofd koel wanneer haar hart sneller begint te kloppen voor hem? Wat voor een relatie is toelaatbaar tussen docent en leerling?
Ondertussen speelt op de achtergrond een XTC-zaak op school waar leerlingen bij betrokken zijn. Tijdens een klassenschoolreis naar Londen loopt de romantische spanning hoog op tussen Vera en Morten….
Hoe dat afloopt? Ik raad je aan ’t boek zelf te lezen ;).

Deze romantische detective uit de Ellessy Relax reeks bevat een goede mix romantiek en spanning. Het verhaal is geloofwaardig en regelmatig humoristisch. Hou je van de romans van Simone van der Vlugt, dan zul je dit boek van Jen Minkman zeker waarderen.


Schaduw van de tijd
 
Ik kijk uit naar de volgende boekenruil met Jen in 2013. Ze is bezig met 'Schaduw van de Tijd', een bovennatuurlijke chicklit waarin Navajo indianen voorkomen, déjà-vu’s en wie weet… wel vorige levens. Ik ben heel benieuwd.


Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl