Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

24 februari 2014

Voetreflexologie en voetmassage kunnen herinneringen aan voorbije levens stimuleren


Verwen je voeten met een massage
Voetreflexologie

Ik hou niet van lichaamsmassages, maar ben wel dol op voetmassages en voetreflexologieEen paar keer per jaar laat ik mijn voeten behandelen en dat is heerlijk! Helemaal verwennerij vind ik het als een masseur of masseuse de standaardbehandeling reflexologie uitbreidt met wat hij/zij 'voelt' en daardoor precies op de juiste plekken op mijn voetzolen duwt en zachtjes draait en trekt aan mijn tenen. Na zo'n mij-weer-in-balans-brengende voetbehandeling loop ik de hele dag op wolkjes.

Pseudowetenschap

Reflexologie is een pseudowetenschappelijke, alternatieve geneeswijze - oorspronkelijk afkomstig uit China - die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met de voeten. De voetzool - sommigen behandelaars voegen daar handen en oren aan toe - is verdeeld in zones die corresponderen met delen in het lichaam, zoals hoofd, longen, maag, rug, enz. Door specifieke zones op de voetzool te masseren wordt de energiedoorstroming verbeterd, waardoor lichamelijke klachten minder worden omdat energieblokkades worden opgeheven.

Overlappende termen

Nederland telt veel praktiserende voetreflexologen. Gehanteerde termen overlappen elkaar: voetreflexologie, reflexzonetherapie, voetreflexmassage en voetmassage. Lang niet iedere voetreflexoloog heeft een beroepsopleiding gevolgd. Maar of dat nou direct tenenkrommend is? Mijn voeten (en ik) werden vaak uit de kunst behandeld door hoogsensitieve therapeuten van andere disciplines die voetmassage of voetreflex erbij deden. Zij waren geregeld kundiger dan menig voetreflexoloog mét een afgeronde, gespecialiseerde opleiding. 
Een therapeut die de de juiste zones masseert op gevoel, doet mij meer goed dan een afgestudeerde voetreflexzonetherapeut die zijn standaardriedeltje op de automatische piloot afdraait.

Grote teen en vorige levens

Wat mij opviel - omdat ik door de jaren heen verschillende behandelaars aan mijn voeten liet kneden, bijvoorbeeld tijdens een relaxdag in een wellnesscentrum/sauna - is dat weinig voetreflexologen weten dat stimulatie van de grote teen tot gevolg heeft dat hoogsensitieve cliënten zich spontaan of sne(ler)l flarden vorige levens kunnen herinneren.
Tip voor voetreflexologen: het betreft de boven- en zijkanten van beide grote tenen aan de voet. Niet de zijkanten van de ernaast liggende tenen.

Longgebied

Voor mij werkt een voetreflexologiebehandeling ook energetisch opruimend. Terwijl ik ontspannen op mijn rug lig en er iemand mijn voeten masseert, zie ik als extraatje vaak losse beeldflarden aan mij voorbijtrekken: recente gebeurtenissen, maar ook beeldresten uit vorige levens die corresponderen met oude trauma's of oude lichaamswonden. Dit helpt me een en ander op een rijtje te zetten.
Zo onderging ik gisteren een behandeling bij een reflexzonetherapeut die - op gevoel - extra aandacht gaf aan de zone op mijn voetzolen die met het longgebied correspondeerde. Terwijl hij het bovenste gedeelte van mijn voetzolen masseerde, zag ik opeens een situatie uit een vorig leven van mezelf waarbij mijn longen het zwaar te verduren hadden gekregen (iemand viel me van achteren aan en doorboorde me met een grote lans; het einde van dat leven laat zich raden...).
Na afloop van deze voetreflexmassage was ik in staat om weer diep in en uit te ademen. De energieblokkade op mijn longen was verminderd.

Tip voor hsp-ers 

Tip voor hoogsensitieve mensen die voetreflexologie (willen) ondergaan: let goed op je eigen energieveld/aura. Denk voorafgaand aan de behandeling een kleurtje om je heen dat echt bij jou past zodat je geen of weinig last hebt van de emoties of energie van de persoon die jouw voeten masseert.

Als ik zo'n energiebeschermlaagje namelijk vergeet, 'zie' ik beelden en 'voel' ik emoties van de behandelaar en van mezelf. Als dat door elkaar loopt, is dat eerder onrustig dan relaxend. Hoewel, soms is het ook grappig. 
Bijvoorbeeld de keer dat ik 'mijn masseur' - een kleine, dikke blanke man met een bos krullen - zag veranderen in hoe hij er in een vorig leven had uit gezien: groot, gespierd, donker van huid en een kaal hoofd; ik zag hem als man - een bediende/slaaf? - een gladiator van een arena, voordat het gevecht begon, masseren. Om de spieren soepel te maken? Beroepsmatig waren er nog steeds overeenkomsten - toen en nu masseur - maar lichamelijk (uiterlijk) enorme verschillen.

Onze voeten met corresponderende lichaamsonderdelen
'Voetenmensen' die ik aan kan raden

Woon je in de buurt van Breda, dan kan ik je de volgende drie personen aanraden voor een prima voetbehandeling met extra zielsaandacht:

 in Hoeven, www.aanREIKIng.nl

Ga je wel eens naar sauna Devarana in Den Bosch? 
Daar zijn je voeten in goede handen bij Chantal, Anton en Tom. Alledrie geven ze een fijne voetreflexbehandeling.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/schrijfster