Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

29 augustus 2014

Ouderen 'terug in de tijd' - Stichting De Tijdmachine


Ouderen terug in de tijd: (c) foto
Stichting De Tijdmachine

Al gehoord van de stichting De Tijdmachine in Amsterdam?
Deze stichting zet zich in voor ouderen die zelfstandig wonen of die verblijven in een woonzorgcentrum. Eén van de projecten van deze stichting is 'Op reis met de tijdmachine'. 

Terug in de jaren vijftig en zestig

'De Tijdmachine' is een mobiele kamer, volledig ingericht in de stijl en sfeer van de jaren 1950-1960. Aan de drie buitenzijden van de kamer bevinden zich een keuken, filmzaal en dancing met platenspeler. 
Onder begeleiding van vrijwilligers stappen ouderen terug in de tijd. Gevoelens, interesses en ervaringen worden teruggehaald, herbeleefd en gekoppeld aan mogelijkheden in het heden. Vrijwilligers bespreken met de ouderen: wat deed u in de jaren vijftig/zestig? Wat vond u toen leuk om te doen. Wat zou u nog steeds wel willen doen? Uitkomsten worden gebundeld en gekoppeld aan een activiteitenprogramma.

Ik neem aan dat het hierbij gaat om ouderen die al te maken hebben met geheugenproblemen zoals dementie/Alzheimer. Een Tijdmachinekamer in de sfeer van de jaren 1930-1940 lijkt me ook bijzonder interessant voor een nog oudere doelgroep. 

Vrijwilligers gevraagd

Zin om als vrijwilliger mee te helpen? Klik dan hier bij het kopje vrijwilligers.

Reïncarnatietherapie & terug in de tijd

Herinneringen kunnen op allerlei manieren worden opgerakeld bij mensen: via beelden, geluid, muziek, gestelde vragen, sfeer (zoals in de Tijdmachinekamer), maar ook dankzij geur of herkenbare situaties. Reïncarnatietherapeuten werken op een vergelijkbare manier met 'teruggaan in de tijd', maar net even anders. Lees dit blogartikel maar eens over 'geuren en herinneringen'. 

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl