Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne Notschaele - klik hier voor TWITTER

6 oktober 2014

'Handboek voor wereldburgers' - nieuw boek van Esther Jacobs

Esther Jacobs: handboek voor wereldburgers
Handboek voor wereldburgers

De 'No Excuses Lady' Esther Jacobs heeft meerdere inspirerende boeken op haar naam staan ('Wat is jouw excuus?', 'Wat is jouw droom?', 'Heb jij al een foute man?' en 'Je bent een topvrouw'). Eind september kwam haar nieuwste boek uit: 'Handboek voor wereldburgers' (ISBN 9789065234322). 

Ontmoeting

Esther Jacobs leerde ik kennen toen we allebei in hetzelfde tv-programma aanschoven voor onderwerpen die ons in 2001 bezighielden. Zij promootte haar aktie 'Coins for Care', ik mijn eerste roman 'Boodschappenmeisje'. We raakten bevriend, ook al was en is Esther de meeste tijd en route in het buitenland.
De tijd vliegt voorbij, want het is nu 2014 en allebei schreven we inmiddels heel wat boeken.

Expeditie Robinson

Haar deelname aan het tv-programma 'Expeditie Robinson' - met opzienbarende gebeurtenissen die bij Esther ervaringen oprakelden uit vorige levens - verwerkte ik tot twee verhalen in een boek met in totaal 33 reïncarnatieverhalen, 'Waarom Esther geen Robinson werd'. Esther schreef in 2007 een wervend voorwoord voor dit boek. 


Boek met 33 reïncarnatieverhalen
Inspirerend

Levensgenieter en vrijbuiter Esther is een inspirerende vrouw. Ze woont en werkt voornamelijk op Curaçao, Mallorca, Amsterdam en Miami en is zelden langer op één plek te vinden dan een week of zes. Thuisblijvers zoals ik inspireert ze via nieuwsbrieven, website, webinairs, lezingen, vlogs, blogs en natuurlijk haar boeken.
In ben niet zo'n wereldreiziger, al reis ik wel graag terug in de tijd naar vorige levens die zich overal ter wereld afspeelden. Daarom moest ik ook lachen toen ik zag wat ze met de hand had geschreven in het exemplaar 'Handboek voor wereldburgers' dat ze me toezond: "Als je al jouw levens bij elkaar optelt, ben je ook een wereldburger!"

Esther Jacobs is er in geslaagd om een lekker dik (335 pagina's) én leesbaar boek uit te brengen. Met een flinke dosis humor beschrijft ze hoe ze als reislustige vrouw met werk in het buitenland niet in het Nederlandse (belasting)systeem past. 
Hoewel ze tegen vele ambtelijke en gemeentelijke regels aanloopt, zoekt ze met vallen en opstaan haar eigen weg. Obstakels transformeert ze tot leermomenten. In plaats van vast te lopen, creëert ze dankzij haar positieve kijk op lastige omstandigheden, nieuwe kansen.

Leer buiten 'het systeem' denken

In dit modern en vrolijk vormgegeven 'Handboek voor wereldburgers' draagt ze uit dat je je leven in vrijheid kunt leven zonder je door 'het systeem' te laten begrenzen. Ze illustreert haar persoonlijke verhaal met ervaringsverhalen van anderen, die tegen dezelfde regels aanlopen. 
Dankzij tips over lifestyle, werk, belastingen en verzekeringen (hoe weet je wat je niet wilt, hoe minimaliseer je, hoe genereer je inkomen, hoe kun je locatie-onafhankelijk leven, hoe leer genieten?) is het geen klaagzang geworden, maar juist een boek dat je mogelijkheden leert zien.

"The world is our playground. Wonen en werken op de mooiste plekken van de wereld. Deze tijd biedt onbegrensde mogelijkheden. Helaas hebben we nog wel te maken met oude regels, wetten en systemen. Hoe vind je hierin je eigen weg."

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl