Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne Notschaele - klik hier voor TWITTER

11 augustus 2016

Grote Vriendelijke Reus GVR - Big Friendly Giant BFG - film - dromen - filmtip voor therapeuten die met dromen werken

Film - Grote Vriendelijke Reus GVR - Big Friendly Giant BFG
Animatiefilm - BFG - GVR - Dromen

Werkelijk een prachtige kinderfilm in 3D: De Grote Vriendelijke Reus GVR, naar het sprookjesverhaal van Roald Dahl uit 1982. Volwassenen kunnen beter de Engelse originele versie gaan bekijken: The Big Friendly Giant BFG.

Waar gaat het verhaal over?

Sofie woont in een Londens weeshuis. Op een avond kan ze niet in slaap komen en staart ze uit het raam. Buiten ziet ze een reus voorbij lopen. Hij vangt nachtmerries van slapende mensen op en blaast ze in ruil daarvoor met een speciale lange trompet mooie dromen toe. Omdat de reus door mensen niet gezien mag worden, neemt hij Sofie mee naar zijn grot in Reuzenland. In die grotwoning bevindt zich een magische kamer waarin dromen - in de vorm van gekleurde, bewegende energieën - bewaard worden in glazen potjes. Na een gevecht tussen reuzen onderling, die elkaar pesten, is er een happy end en nemen Sofie en de reus afscheid van elkaar.

Trailer

In de officiële filmtrailer zie je vooral 'enge stukjes' en 'boze reuzen'; dat is tamelijk misleidend want deze animatiefilm is in zijn geheel verre van eng. Het gaat eerder over magie, dromen en een hele lieve reus die gepest wordt door andere reuzen. Er is zelfs sprake van een 'ET-momentje' op z'n Steven Spielbergs, de regisseur van deze film, als Sofie en de reus afscheid van elkaar moeten nemen. Snif! - Stukje uit de filmtrailer

Dream jar - glazen potje gevuld met dromen

Glazen potten gevuld met wensen of dromen

Therapeuten die werken met jonge kinderen en/of onderwerpen als 'dromen' en 'gepest worden', raad ik deze animatiefilm van harte aan.
Op internet is een hele beweging ontstaan van mensen die zogenaamde dream jars maken, glazen potjes gevuld met wensen en dromen. Leuk idee voor therapeuten... laat cliënten zo'n weckpotje vullen met hun wensen, dromen, therapiedoelen.
Ik kende dit verhaal van Roald Dahl niet, totdat ik deze BFG-film zag. Vorig jaar verzon ik deze kado-tip. Het lijkt erop :D.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl