Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

7 januari 2017

Film Assassin's Creed The Movie - genetische herinneringen voorouders - dna - Spanje 1492

Voorouderherinneringen - Spaanse middeleeuwen

Waar gaat deze film Assassin's Creed The Movie over?Dankzij een revolutionaire technologie die het herbeleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kruipt Callum Lynch in de huid van zijn voorouder Aguilar de Nerha, lid van een geheim genootschap de Assassijnen, en reist terug in tijd: de periode van de Spaanse inquisitie in de 15e eeuw.

In contact met voorouders

Het verhaal vond ik af en toe onsamenhangend: een mix van zoeken naar de Heilige Graal (de 'appel' uit het paradijs), elkaar bevechtende Tempeliers en Assassijnen, achtervolgingen in de schemering, speren, kruisbogen en een vliegende adelaar... Wel was ik gecharmeerd van de wetenschappelijke machine Animus, waarin de hoofdrolspeler (deels gedwongen) geplaatst wordt om zo in contact te komen met zijn voorouders uit het jaar 1492. Dat had nog het meeste weg van regressie naar vorige levens.
Ik ben geen gamer en had nog niet eerder van het computerspel Assassin's Creed gehoord. De film die hierop gebaseerd is, Assassin's Creed The Movie, was voor mij volkomen nieuw. Van rasechte gamers hoorde ik dat ze deze film vonden tegenvallen, zij verwachtten er meer van. Ik vond het een aardige aktiefilm, vooral geschikt voor gameliefhebbers, jongens van 14+ en mannen die van een tikje duistere (aktie)films houden. Mogelijk dat regressietherapeuten die werken met voorouder-energie, de machine die genetische herinneringen naar boven kan halen, interessant vinden.
De filmtrailer kun je via deze webpagina bekijken.

Plussen en minnen

+ De achtergrondmuziek (dreiging/spanning) is fantasisch!
+ Donkere, duistere sfeer van de middeleeuwen is mooi weergegeven.
+ Wetenschappelijke benadering van dna/regressie is interessant.
+ Bijzondere knipmessen.
+ Machine 'Animus'.
+ Acrobatiek bij achtervolgingen, leap of faith/death.
- Ik kon het verhaal niet altijd volgen. Wie vocht nou tegen wie?
- Sommige acteurs speelden goed, anderen heel erg slecht. Hoofdrolspeler Michael Fassbender was aangenaam om naar te kijken, zowel wat spel als gespierd en afgetraind lichaam betreft (dames!). Tegenspeelster Marion Cotillard daarentegen leek de hele film door op het punt te staan om in huilen uit te barsten, terwijl dat nergens op sloeg. 
- De film is een samenraapsel van allerlei machines en scènes uit andere, soortgelijke aktie- en of SF-films.
- Minder leuk om naar te kijken als je de action adventure video game serie Assassin's Creed al kent.
- Voor vrouwelijke kijkers misschien hier en daar aan de gruwelijke kant (afhakken vinger in een van de eerste scènes).
- Veel zich herhalende overview shots.
De film als geheel gaf ik een 7. Degene met wie ik deze film bekeek, gaf ook een 7. Hij vond de achtervolgingsscènes het leukst en het verhaal niet te volgen.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur