Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

1 april 2014

Een vrouw met extreem lang haar - bekeken vanuit regressie- en reïncarnatietherapie oogpunt

Extreem lang haar, maar waarom?
Vrouw met extreem lang haar

Al zappend stuitte ik op een tv-programma waarin een vrouw uit Florida in Amerika, ene Asha van 47 jaar (zie foto), haar lange haar liet zien. En dan bedoel ik ook echt extreem lang haar! Denk hierbij aan 6,5 meter lengte met een gewicht van 113 kilo. Per maand gebruikt Asha 24 flessen shampoo om haar lange haren mee te wassen. 
Ik bleef geboeid kijken. Lang haar is mooi, maar zulk lang haar is lastig schoon te houden en pijnlijk voor het hoofd. Als Asha haar haren los draagt, sleept ze het in een dikke vlecht achter zich aan over de vloer. Meestal rolt ze haar lange haren op tot een bundel, die ze in een soort draagzak op haar rug meesjouwt. Gemakkelijk is anders.

Doktersadvies: knippen

Een dokter bevestigde wat anderen al vermoedden: zo'n enorme vracht haar dragen is slecht voor de nekwervels. Röntgenfoto's toonden aan dat Asha's nekwervels - sinds ze vanaf haar 24e jaar haar haren liet groeien - ernstig te lijden hebben onder de zwaarte en trekkracht van het haar. 
Voor Asha's gezondheid zou het stukken beter zijn als ze haar haren deels zou afknippen. Maar dat wil ze niet: "It is my baby, my sweetheart! I will never leave it! We do everything together."

"My baby" - regressietherapie naar leeftijd van 24 jaar?

Ondertussen dacht ik - bij het horen van de paniek in haar stem - zou regressie/reïncarnatietherapie een optie zijn om Asha te laten inzien dat ze 'iets moet loslaten'? Zodra ze bewust begrijpt waarom ze haar haar zolang wil hebben en steeds bij zich wil dragen, kan ze beter beslissen wat goed voor haar gezondheid is. 
Nu behandelt ze haar opgerolde haren 'als haar kindje'. Ze drapeert haar haren op een kussen, gaat ernaast zitten of liggen en zegt: "We cuddle each other". Ze zet de draagzak met opgerold haar in de auto naast zich op de passagiersstoel, liefdevol ingesnoerd met veiligheidsriemen en zegt: "I talk to him a lot, I stroke him, he likes to go shopping, he loves fruit and vegetables, we cuddle eachother." Alsof ze voortdurend tegen een klein kind praat.
Zou er iets gebeurd zijn rond Asha's 24e levensjaar? Vanaf dat moment liet ze 'het groeien'. Een mislukte zwangerschap, die ze onbewust op deze manier probeert te 'voldragen'?

Behoefte aan aandacht

Wat ook meespeelt in het hier-en-nu is de vele aandacht die Asha (of liever, haar haar) krijgt van voorbijgangers, tv-ploegen enz. Dat vindt ze bijzonder prettig. Die aandacht wil ze niet kwijt, net zo min als haar haar. 

Slang en een vorig leven?

Misschien gaat de oorzaak nog wel verder terug in de tijd, naar een situatie in een vorig leven?
Regelmatig noemt Asha haar lange vlecht "Mr. Cobra", vooral wanneer ze haar haren om haar nek heen drapeert. Ze draagt haar lange vlecht zo nu en dan op dezelfde wijze alsof ze een grote slang vasthoudt. 
Wist je dat cobraslangen net zo lang kunnen worden als de lengte van Asha's haar: 6,5 meter...

Met behulp van inzichten over oude zaken (24 jarige leeftijd en een vorig leven) zou Asha emotionele gebeurtenissen uit het verleden alsnog kunnen verwerken en afronden zodat ze nú niet zo'n zware last - in de vorm van extreem lang haar - met zich mee hoeft te dragen.
Ik hoop van harte dat 'Mr. Cobra' haar op den duur niet nekt... 

Artikel met linkje naar videofilmpje over Asha en haar extreem lange haar.

Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl