Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

26 april 2014

De dodendraad - eerste wereldoorlog - wo1 - vorige levens met dodelijke energie/stroom-afloop - fobie prikkeldraad - kamp wo2

De dodendraad - wo1

De Dodendraad - dodelijke stroomdraad wo1

Mensen sterven onder allerlei omstandigheden. Reïncarnatietherapeuten komen soms merkwaardige sterfervaringen tegen bij cliënten die zich traumatische gebeurtenissen herinneren uit vorige levens in oorlogstijd. Geschiedkundig is lang niet iedere reïncarnatietherapeut tot in detail op de hoogte van wat er zich tijdens diverse oorlogen afspeelde. Logisch natuurlijk, maar laatst vond ik het toch wel handig dat ik iets wist over 'de dodendraad', vandaar dat ik deze informatie in dit Blog Vorige Levens wil delen.

De praktijkervaring van een cliënt mbt fobie voor prikkeldraad die hier eerst werd weergegeven, is bewerkt voor een artikel in ParaVisie, april 2017.
Klik hier, om het verhaal online te lezen.

Draadversperring op oorlogsgrens

De Dodendraad was een elektrische draadversperring aan de grens tussen België en Nederland tijdens de eerste wereldoorlog. De draad begon in Knokke, liep tot de voorsteden van Aken en stond op Belgisch grondgebied, maar volgde niet overal nauwkeurig de grens. Soms werden stukken overgeslagen. 
In april/mei 1915 werd gestart met de werkzaamheden en eind juli van dat jaar werd de draadversperring van stroom voorzien. Met deze constructie van houten palen, (prikkel)draadlagen en porseleinen isolatoren, wilde men de kilometerslange rijksgrens hermetisch afsluiten. Uitgebreide informatie zie: Dodendraad.org.

Vorige levens en elektrocutie

In mijn praktijk reïncarnatietherapie heb ik door de jaren heen wel vaker cliënten gehad die zich vorige levens herinnerden met een 'energie-ervaring' met dodelijke afloop. Deze cliënten hadden in hun huidige leven een angst ontwikkeld voor bijvoorbeeld bliksem, stroom/energie.

Zo ontdekte een vrouw met een fobie voor onweer - angst dat de bliksem haar zou treffen - dat ze gedood was tijdens een hevig onweer in een vorig leven. Deze praktijkervaring is beschreven in mijn boek 'Waarom Esther geen Robinson werd'. Dezelfde vrouw had ook een negatieve ervaring gehad in een vorig leven, lang geleden, met 'werken met energie' op een mysterieschool in het oude Egypte.

Een andere cliënte had een vorig leven gehad als misdadiger, een leven dat eindigde op de elektrische stoel in Amerika. Deze vrouw was nu 'energietherapeute' en onderzocht waarom ze zo graag 'ten goede' werkte met energie.

Omheining kamp wo2 - vorig leven

Ook kwam er een keer een cliënte in mijn praktijk met een vreemde angst. Ze was bang voor elektriciteitskastjes van energiebedrijven die langs de kant van de weg stonden. Ze fietste er altijd ruim omheen. Zij vond de doodskopafbeeldingen die op de kastjes ter waarschuwing stonden doodeng.
Zij bleek tijdens de tweede wereldoorlog gestorven te zijn als gevangene in een concentratiekamp en had regelmatig overwogen zichzelf te doden door zich 'tegen de omheining te gooien', waarop stroom stond. De waarschuwingsborden in het Duits vertoonden vergelijkbare doodskoppen als de afbeeldingen op de huidige elektriciteitskastjes.
In het boek 'Waarom Esther geen Robinson werd' staat ook een praktijkverhaal van een cliënte die als Joodse concentratiekampgevangene (wo2) haar beste vriendin 'tegen de draad aan ziet lopen'.

Dodendraad fietsroute en wandelpad

Op zondag 27 april 2014 is het in Vlaanderen 'Erfgoeddag'. Ter gelegenheid van de 100-jarige herdenking van het begin van de 'Groote Oorlog' (eerste wereldoorlog, 1914-1918) wordt in het noorden van de Antwerpse Kempen tussen 10.00 -18.00 uur de 38 km lange Dodendraadroute gefietst. 
Onderweg kom je 15 thematische infoborden tegen. Op 11 ervan kun je met je smartphone een ingesproken verhaal beluisteren. Je fietst o.a. langs reconstructies van twee schildwachthuisjes en twee dodendraden, waarvan 1 met schakelhuis. De fietstocht duurt 4-5 uur.
In Baarle-Hertog is het Dodendraadwandelpad van 3,3 kilometer te belopen.

Alle informatie vind hierover vind je op de website www.dodendraad.org.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Werken met vorige levens - boek 'Diehards in de war' (herinneringen aan vorige levens in oorlogstijd)
www.vorigelevens.nl