Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

13 januari 2017

Rosita Steenbeek schrijft over mededogen - De Maand van de Spiritualiteit - Compassie - 13 januari t/m 12 februari 2017


Rosita Steenbeek schrijft over mededogen

Rosita Steenbeek - Maand van de Spiritualiteit

'Heb uw vijanden lief' van auteur Rosita Steenbeek is het essay (60 pagina's) van De Maand van de Spiritualiteit (vanaf 13 januari 2017 voor € 3,99 verkrijgbaar in de boekwinkel).

In dit boekje buigt Rosita Steenbeek zich over het begrip compassie. Wat houdt compassie in? Mededogen, barmhartigheid, meevoelen met een ander – eigenschappen die van wezenlijk belang zijn in religies en filosofieën. Kunnen we leren om compassie te hebben? Op welke manier speelt het een rol in Rosita Steenbeeks eigen leven en wat ziet ze ervan in de wereld om haar heen?

Ze gaat o.a. te rade bij mensen als Nelson Mandela, de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh, een Israëlische professor wier dochter omkwam bij een busexplosie en een Siciliaanse arts die op Lampedusa al vijfentwintig jaar vluchtelingen opvangt. Pas wanneer je je werkelijk in een ander kunt verplaatsen, wordt het mogelijk mededogen te voelen. Kunnen we zo ver gaan dat we dat ook opbrengen voor ‘onze vijanden’?

Leestip voor therapeuten/coaches die zich bezighouden met onderwerpen als relaties, naastenliefde, mededogen/compassie, schuld/daderschap.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut
www.mariannenotschaele.nl