Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

29 maart 2017

Deens-Duitse film 'Land of Mine' (Under Sandet) - Tweede Wereldoorlog - landmijnen ruimen aan de kust van Denemarken - kindsoldaten

(c) Film 'Land of Mine' - mijnen zoeken in het zand van de Deense kust - 1945

Film Land of Mine/Under Sandet - vertoning op 4 april 2017

Op dinsdag 4 april 2017 vertoont Theater de Speeldoos in Vught het Deens-Duits historische drama ‘Land of Mine’ ('Under Sandet') van regisseur Martin Zandvliet uit 2015. Ik wil deze film graag tippen in dit blog voor ex-cliënten uit mijn praktijk die herinneringen hebben aan vorige levens als Duits kindsoldaat gedurende de Tweede Wereldoorlog. Er zijn namelijk weinig goede films over dit onderwerp gemaakt.

Het is mei 1945. Vlak na de Tweede Wereldoorlog worden jonge Duitse krijgsgevangenen naar de Deense kust gebracht en gedwongen om daar landmijnen onschadelijk te maken. De mijnen werden er eerder door de Duitsers geplaatst om een geallieerde invasie tegen te gaan. Onder toezicht van Sergeant Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller) moeten jonge jongens onvoorbereid en met gevaar voor eigen leven de hele kust stukje voor stukje afzoeken. Eerst beschouwt de sergeant de knapen als 'de vijand', later ontwikkelt hij sympathie voor de jongens.
Klik hier voor de filmtrailer.
'Land of Mine' is gebaseerd op ware gebeurtenissen en won maar liefst 26 prijzen. De film (100 min., geschikt vanaf 12 jaar) wordt getoond in samenwerking met Nationaal Monument Kamp Vught op dinsdag 4 april 2017, aanvang 20.00 uur, met een inleiding door Koos Theuws.
De entree is 5 euro (3,50 euro voor Vrienden van Theater de Speeldoos/NM Kamp Vught). Reserveren via Theater de Speeldoos of (073) 656 55 88.
Locatie: Theater de Speeldoos, Vliertstraat 6 in Vught.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur
www.vorigelevens.nl