Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

25 april 2017

Een leven met of zonder kinderen? - Blog: Leven zonder kinderen - worstelen met 'wel of geen kinderen' - vrouwen/mannen

Leven zonder kinderen
Blog 'Leven zonder kinderen'

Een tijdje terug ontmoette ik in mijn praktijk een sprankelende jonge vrouw van half in de dertig. Tijdens het gesprek dat we hadden, liet ze los dat ze een blog schrijft over de worsteling 'wel of geen kinderen'. Ze komt weinig in contact met andere vrouwen die bewust kiezen om kinderloos door het leven te gaan en hoopt via haar blog gelijkgestemden te ontmoeten.
We wisselden ervaringen uit. Naast de reïncarnatiegedachte (bijv. niet in ieder leven hoef je moeder te worden) en gevolgen van traumatische ervaringen in vorige levens op het gebied van mislukte zwangerschappen of bevallingen, kunnen er vele redenen zijn waarom een vrouw in haar huidige leven besluit af te zien van het moederschap.
Deze vrouw schrijft goed en helder; haar blog Leven Zonder Kinderen verdient een breder publiek, ook al blijft ze liever in de anonimiteit. Misschien dat er op termijn een boek van haar uitkomt over dit gevoelige onderwerp. Als ze een interviewkandidaat nodig heeft, ik heb me alvast aangemeld, want ik sla kinderen krijgen dit leven over. 

Moedig - gevoelig onderwerp

Op haar blog staat onder andere: "Iedereen boven de 30 die nog geen kinderen heeft en ze in principe wel kan krijgen, worstelt met de vraag. Wil ik ze wel of niet? Voor velen een uitgemaakte zaak: ze komen gewoon. Voor anderen een levenslang verdriet: het kan niet. En voor een klein groepje een moeilijke keuze tot de zaak beslecht wordt: ja of nee. Voor hen die worstelen, is dit blog. Om te laten zien dat een kindvrij leven een moedige keuze is. Dat het heel goed mogelijk is een zinvol leven zonder kinderen te leiden. Maar ook dat het vaak moeilijk is om je niet eenzaam te voelen in een wereld die zo lijkt te draaien om kinderen. Dat je vruchtbare jaren daardoor niet je beste jaren zijn. Daar mag heel wat meer aandacht voor komen. Vanuit herkenning schrijf ik dit blog voor iedereen die zich, in welke levensfase dan ook, gesteund wil weten in de worsteling met één van de grootste levensvragen aller tijden. Reacties van vrouwen (ook mannen) uit elke levensfase zijn welkom."

Worstel je met vragen over bewust leven zonder kinderen, neem dan een kijkje op haar blog www.levenzonderkinderen.com.

Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl