Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

5 februari 2019

Relaties Engels koningshuis begin 1700 - film 'The Favourite' - vrouwen en relaties - geschiedenis

Film 'The Favourite' over relaties aan het Engelse hof, begin 1700

Relaties aan het Engelse hof begin 1700 - film 'The Favourite'

Citaat uit de Pathé-filmaankondiging van The Favourite: "Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme." Welke vrouw wordt de favoriete vrouw/vertrouwelinge van de koningin?

Drie actrices die de sterren van de hemel spelen, mooi camerawerk en een prachtige weergave van het (dagelijks) leven aan het Engelse hof begin 1900! In The Favourite 'bevechten' Lady Sarah en Abigail elkaar met woord en daad. Ik vond het een intrigerende film. Kijkcijfer: 9. 
Klik hier voor de filmtrailer.

Mooie weergave van:
+ geschiedenis en relaties aan het Engelse hof begin 1900
+ verdriet kán merkwaardig gedrag veroorzaken (verlies kinderen koningin, liefde voor konijnen in hokjes) en gezondheidsproblemen (niet meer overeind kunnen blijven, pijnlijke benen)
+ eenzaamheid, machtsverhoudingen
+ (lesbische) liefde
+ haat en nijd tussen twee vrouwen (wie is 'de favoriet' van de koningin?)
+ seksuele moraal anders dan nu
- bizar eind

Vorig leven en houten rolstoel


Scène uit 'The Favourite', koningin in rolstoel

Koningin Anne kwakkelt met haar gezondheid en wordt in deze film soms rondgereden in een houten rolstoel. Dat vond ik interessant om te zien, want ik heb een keer een cliënte in mijn praktijk reïncarnatietherapie gehad die een vorig leven herbeleefde waarin ze als man, een invalide aristocraat, in een houten rolstoel zat. Ze vroeg zich toen af of dat wel kon, gezien de tijdsperiode (rond 1750) waarin dat leven zich afspeelde. De 'rolstoel' die zij toen beschreef, zag ik nu in deze film voorbijkomen.
Groetjes,

Marianne Notschaele-den Boer
Reïncarnatietherapeut/auteur boeken over vorige levens