Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

13 december 2012

Midnight Bayou - romantische film over reïncarnatie

Romantische reïncarnatiefilm op dvd

'Midnight Bayou' is geschikt voor de reïncarnatieliefhebber die van een romantische, simpele film houdt (2009, 88 minuten).
In deze reïncarnatiefilm wordt niet al te goed geacteerd, maar ook niet al te slecht. Gewoon, een leuke film om naar te kijken, niet meer dan dat.
Ben je enorm kritisch op acteerwerk of ben je een doorgewinterde filmkijker, sla deze dvd dan over. ;)

Geslachtswisseling
Er zitten twee moderne elementen in deze film. Het verhaal speelt zich af in New Orleans nadat orkaan Katrina er in 2006 huishield, en het gegeven van geslachtswisseling bij reïncarnatie - in het vorige leven man, nu vrouw en omgekeerd) - wordt goed uitgewerkt.

Een jonge advocaat, Declan Fitzpatrick, koopt een oud landhuis 'Manet Hall', dat ligt in het moerasgebied van New Orleans (het woord bayou uit de filmtitel betekent moerassige rivierarm). In dit landhuis zou het spoken, maar daar trekt de nuchtere Declan zich weinig van aan. Tot hij zelf vreemde geluiden - het huilen van een baby - hoort en visioenen waarneemt van mensen die er ouderwets gekleed bijlopen in de nog lege vertrekken van het oude huis. Hoe kan dat?


Wie was wie in een vorig leven?
Declan wordt verliefd op Lena Simone, een moderne jonge vrouw die vlakbij het landgoed woont. Lena's oma woont middenin het moerasgebied. Oma is een spirituele vrouw, de moeder van Lena een drugsverslaafde.
Lena en Declan worden verliefd op elkaar. Vanaf dat moment krijgen ze allebei te maken met spontane visioenen uit het verleden, die horen bij een gezamenlijk vorig leven waaruit ze elkaar kennen. Een vorig leven dat zich op het landgoed afspeelde.

Het gedeelte over vorige levens is qua verhaallijn goed vorm gegeven, maar het acteerwerk blijft braaf. Toch leuk om naar te kijken, vooral als je in vorige levens en reïncarnatie geïnteresseerd bent.
De film is gebaseerd op het 'Midnight Bayou'-boek van Nora Roberts.
Hoofdrolspelers: Jerry O'Connell en Lauren Stamile.

Boek over vorige levens, relaties en herkenning
Meer lezen over hoe mensen uit vorige levens elkaar (her)kennen?
Ga naar www.vorigelevens.nl en klik op de juiste verhaalrubriek (karmische relaties) of op informatie over het boek 'Hé, waar ken ik je van?'.

Rechtstreekse link naar bol.com voor aankoop van dit boek

In voorgaande blogartikelen besprak ik andere reïncarnatiefilms: o.a. Dead Again, The Fountain, Cloud Atlas. Type de filmtitel of 'film' in de zoekfunctie van dit blog en je komt er vanzelf.


Groetjes,
Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl