Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

16 december 2012

Reïncarnatiefilm 'Caótica Ana'

Caotica Ana - film over vorige levens

Caótica Ana - chaotische Anna

Spontane herinneringen aan vorige levens in de vorm van rare flitsen, beelden of gevoelens, kunnen een chaos veroorzaken in iemands hoofd. De speelfilm 'Caótica Ana' uit 2007 (op dvd verkrijgbaar) is daar een mooi voorbeeld van. 

Een jonge, hoogsensitieve kunstenares Ana - gespeeld door Manuela Vellés - woont met haar vader in een tot woonhuis omgebouwde grot aan de kust van Ibiza. Hij heeft zijn dochter alles geleerd wat hij zelf weet. Vader en dochter zien eruit en leven als Hippie's uit de jaren zeventig.
Als vader en dochter op de markt staan met hun schilderijen, trekken ze de aandacht van een vrouw, Justine.
Justine woont in Madrid en heeft de leiding over een huis waarin jonge kunstenaars wonen en werken. Ze biedt Ana een artistieke opleiding aan en vraagt of ze naar Madrid komt, zodat ze gelijkgestemde jonge kunstenaars kan ontmoeten.

Kunstenaarswereld

In Madrid raakt Ana bevriend met Linda en Said, twee jonge kunstenaars. Ana en Said worden verliefd op elkaar en delen samen het bed.
Af en toe heeft Ana - tijdens het schilderen, tijdens seks - last van verwarrende beelden uit andere tijden. Ze weet zelf niet goed wat die beelden betekenen.

Op een dag is Said, een zwaarmoedig type kunstenaar, ineens verdwenen. 
Via vriendin Linda laat gevoelige Ana zich hypnotiseren door een nieuwsgierige Anglo. In daaropvolgende hypnosesessies komen fragmenten uit vorige levens van Ana aan het licht. Levens waarin ze steeds op jonge leeftijd gewelddadig om het leven kwam door het toedoen van mannen.

Ik heb de film op dvd gezien, alweer een jaar of wat geleden. Wat me bijbleef is Ana's hooggevoeligheid, de bohémienachtige levensstijl van de alternatieve kunstenaars en prachtige, kleurrijke schilderijen. Ook Saids zwaarmoedigheid, klapwiekende roofvogels en een gewelddadige scène. Een boeiende film met rauwe randjes.

Het hypnosegebeuren vond ik simpel en ouderwets overkomen. Tegenwoordig zijn er zoveel andere manieren om mensen met vorige levens in contact te brengen. Filmregisseurs denken vooral nog aan hypnose en terugtellen.
De flitsen en flarden die Ana aan zich voorbij ziet trekken vormen een interessante puzzel, die je tijdens het kijken zelf kunt leggen.

Een aanrader deze film, vooral als je houdt van kunst, metaforen, alternatieve levensstijlen en vorige levens. Niet geschikt voor tere (kinder)zieltjes.
Andere filmtips: zet het woord 'dvd' of 'film' in het zoekfilter naast deze kolom, rechts.

Lezen over vorige levens? Kijk op www.vorigelevens.nl

Groetjes, Marianne Notschaele-den Boer
www.vorigelevens.nl