Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie

Marianne Notschaele-den Boer - vorige levens - reïncarnatietherapie
Marianne op Twitter (klik op afbeelding)

5 september 2016

Pluk je momenten - geluksmomenten herbeleven - boek 'Pluk je momenten' - tekenen - tekentherapie - tip voor therapeuten

Janne Willems, Libelle 33, 2016
Foto (c) Petronellanitta
Momenten vangen in tekeningen - tekentherapie

Janne Willems (33) startte het initiatief 'Pluk je momenten' door treinreizigers te vragen een tekening te maken van hun geluksmoment. Libelle 33, 2016: "Door anderen stil te laten staan bij geluksmomenten en die te tekenen, realiseren mensen zich vaak dat er vele kleine momenten van geluk zijn, ook als je tijdelijk in een dipje zit."
Tekentherapeuten zullen dit zeker met haar eens zijn. Door cliënten te laten tekenen dwing je ze tot opperste concentratie. Ook ik gebruik tekenopdrachten in mijn therapiepraktijk om cliënten stil te laten staan bij problemen en traumatische ervaringen. Vanzelfsprekend kun je therapeutisch tekenen niet alleen voor emotionele verwerking van trauma's gebruiken, maar ook om cliënten dierbare momenten te laten herinneren, die een nieuw geluksgevoel kunnen oproepen. Tekeningen zorgen ervoor dat gedachten en gevoelens goed zichtbaar zijn op papier. Bovendien kan een tekening mee naar huis worden genomen en dienen als affirmatie.


Geluksmomenten, gevangen in een boek

Boek 'Pluk je momenten'

Janne Willems' Pluk je momenten, ontdek een wereld vol geluk is een boek om blij van te worden. 
Recensent Fredy Blom schreef hierover: "De schrijfster legt zelf sinds lang mooie momenten vast in tekeningen en besloot na haar studie ook anderen ernaar te vragen, te beginnen in Nederland. Ze werkte veel in treinen. Soms kreeg ze een coupé vol mensen aan het tekenen en dat leverde niet alleen bijzondere en humoristische tekeningen op, maar ook deelden zij vaak de levensverhalen. Een wereldreis door drie continenten vormde een uitdaging: hoe krijg ik mensen in andere culturen zover dat zij gaan tekenen? Met verwondering en respect als uitgangspunten lukte het haar duizenden tekeningen te verzamelen. Het resultaat vormt het grootste deel van het boek: kleurig en verrassend. Haar reisverslag weeft zij erdoorheen en het laatste deel is gewijd aan een inventarisatie: welke onderwerpen leveren het meeste geluk, wat is het verschil tussen de diverse landen en wat betekent het tekenen voor de persoon in kwestie? Een conclusie is dat het helpend is stil te staan bij gebeurtenissen die je gelukkig maken en dat verbondenheid met iets of iemand belangrijk is. De website www.plukjemomenten.nl nodigt uit tot delen. Ook houdt zij lezingen over dit onderwerp. Een toegankelijk en mooi vormgegeven boek dat uitnodigt tot reflectie op eigen geluk en beeldend toont waar andere mensen in de wereld geluk aan beleven."

Dit boek kan ik van harte aanbevelen aan creatieve therapeuten en/of therapeuten die werken met tekenopdrachten. Ben je geen therapeut maar zit je in een tijdelijk dipje, blader dit boek eens door en je herinnert je ongetwijfeld mooie momenten waar je weer vrolijk van wordt.
Je kunt alvast ideeën opdoen via dit blog of via de website www.plukjemomenten.nl

Groetjes, 

Marianne Notschaele-den Boer
Regressie- en reïncarnatietherapeut/auteur
www.mariannenotschaele.nl